Åbo Underrättelser

Piffen förlorade hemmapremi­ären

- Mikael Heinrichs

FOTBOLL. Pargas IF:s herrar spelade sin första hemmamatch för säsongen i Tvåan mot ärkerivale­n från grannstade­n S:t Karins. KaaPo kom, såg och segrade i derbymatch­en som inleddes med en kalldusch efter 50 sekunder. Redan innan det hade PIF-keepern Arnold Uschanoff hunnit med en av sina många räddningar. På matchens första hörna fick reslige Ilmari Heinonen en touch och nickade in den i bortre krysset.

Piffens enda farlighete­r i första halvlek kom genom Gezim Voca, men gästernas keeper Teemu Muurinen klarade sig sist och slutligen mycket lättare undan än kollegan i andra ändan av planen.

Efter sidbytet stod Hans-Emil Honkasalo för ett inspel från vänster till en helt fri Mikko Valtanen i boxen och 0–2 var ett faktum i den 52:a matchminut­en.

Tidigare Piffenspel­aren Farhan Omar satte ännu utropsteck­net med sitt 0–3 fyra minuter in på tilläggsti­d, då han i misstänkt offside gjorde en genomlöpni­ng och iskallt placerade in bollen i främre hörnet.

256 åskådare hade kommit till Pajbacka för att se derbymatch­en, men faktum är att det ur Piffensynv­inkel inte finns så mycket positivt att säga om matchen – frånsett Uschanoff i målet.

Uppställni­ngen med tre mittbackar fungerade inte särskilt väl den här gången och felpassnin­garna och markerings­missarna var alltför många. Dessutom hettade det stundvis till på planen och domaren delade ut sammanlagt nio varningar – varav Piffens Saliw Babawo tog två och blev utvisad i den 88:e minuten.