Åbo Underrättelser

ÅIFK öppnar säsongen

» Det är ett mer offensivt manskap än tidigare som ses på planen, då ÅIFK öppnar säsongen på fredag.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

Åbokamrate­rna går enligt tränaren Jami Wallenius in i säsongen som ett bättre lag än ifjol.

Det har varit en lång väntan och det är med en positiv känsla vi går in i säsongen.

FOTBOLL. Åbo IFK:s herrar öppnar säsongen i Trean på fredag med en match mot Masku på Idrottspar­kens övre plan. Veckorna innan säsongstar­ten har varit långa och prövande för både laget och tränaren Jami Wallenius.

– Det har varit en lång väntan och det är med en positiv känsla vi går in i säsongen, säger Wallenius.

Försäsonge­n har varit diffus för de gulklädda och tränandet har på bästa sätt utövats enligt restriktio­nerna. I bagaget har ÅIFK endast några veckor av fullständi­g lagträning, vilket förstås kan lägga en prägel på inledninge­n av säsongen.

– Restriktio­nsskillnad­erna har påverkat hur förberedda lagen går in i säsongen. Vi Åbolag har i mitt tycke fått lida mycket av restriktio­nerna till skillnad från andra lag i serien. TILL SÄSONGEN går Åbo IFK med en rätt förnyad trupp på 24 spelare.

Fyra av dessa har ändå stött på skador under lagträning­arna och i matchen mot Masku har Wallenius 20 spelare till sitt förfogande.

Kvaliteten i laget har enligt tränaren höjts sedan förra säsongen och Åbo IFK siktar också på att vara ett mer bollhållan­de lag än tidigare.

– Under tidigare säsonger har vi tvingats försvara, medan vi nu vill vara ett aggressivt lag som håller i bollen och dirigerar tempot, säger Wallenius.

NÅGRA DIREKTA målsättnin­gar för säsongen har Åbo IFK inte och Wallenius hoppas enbart på att spelarna hålls friska och att serien spelas igenom som det planerats.

– Spelmässig­t är det att försöka förbättra match för match. Det är också sättet vi ser på säsongen. En match i sänder, så får vi se vart det bär.

● Matchen mot Masku sparkas i gång klockan 19.30.

 ?? ÅIFK ?? KAMRATER. Åbo IFK:s herrar säsongen 2021
ÅIFK KAMRATER. Åbo IFK:s herrar säsongen 2021
 ?? ÅU-FOTO ?? POSITIV. ÅIFK:s tränare Jami Wallenius hoppas på att serien kan spelas igenom utan strul.
ÅU-FOTO POSITIV. ÅIFK:s tränare Jami Wallenius hoppas på att serien kan spelas igenom utan strul.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland