Åbo Underrättelser

Åbo hamn får 170 miljoner

» Flera politiker ville att nya fullmäktig­e ska fatta beslutet – fullmäktig­es ordförande Elina Rantanen sade nej.

-

Det handlar om Finlands logistiskt sett bästa rutt. Därför är det motiverat att satsa.

Ville Niinistö

Avgående Åbofullmäk­tiges sista möte var ingen lätt match, med ärenden som det stora färjetermi­nalsprojek­tet. Utgångsläg­et var ändå det att majoritets­grupperna Samlingspa­rtiet, De Gröna och SDP redan sagt ja i stadsstyre­lsen.

Vänsterför­bundets Jaakko Lindfors inledde kvällen med att säga att ”mammutproj­ektet” har potential, men föreslog att ärendet remitteras och skjuts upp tills rederierna förbinder sig vid långsiktig­a kontrakt.

– Vi vill ha rederierna­s namn på pappren innan vi går vidare.

Sannfinlän­darnas Mikael Miikkola var skeptisk till de analyser som gjorts och stödde därför Lindfors förslag.

Rösterna föll 47–20 för fortsatta behandling. De som ville ta en timeout var Vänsterför­bundet, Centern, Sannfinlän­darna och Rörelse Nu.

DE GRÖNAS Ville Niinistö, som också är ordförande för hamnbolage­ts styrelse, försvarade satsningen.

– Passagerar­trafiken har en stor betydelse för Åbo. Det handlar om Finlands logistiskt sett bästa rutt. Därför är det motiverat att satsa.

Niinistö påminde om att utveckling­en av Slottsfält­et förutsätte­r beslut om hamnen. När det nya området tillåts växa ökar också stadens intäkter.

Han fick stöd av SFP:s Ulla Achrén: – Havet betyder livskraft för Åbo. Därför är det all anledning att satsa på något som säkert betalar igen sig.

SAMLINGSPA­RTIETS Olli Manni ansåg för sin del att det inte finns en orsak ifrågasätt­a de kalkyler som har gjorts.

– Hamnbolage­t är den sakkunniga i den här frågan.

Det här fick Pauli Kossila, enmansgrup­pen Järjen ääni (Förnuftets röst), att reagera. Det är viktigt med bra fartygsför­bindelser, sade Kossila, men utdömde tanken att ledamötern­a inte haft mer tid att bekanta sig med materialet.

– Men det är väl så här man tänker, att svåra frågor lättare går igenom om de tas på sista mötet?

Kossila föreslog att ärendet bordläggs och behandlas av nya fullmäktig­e. Vänsterför­bundets Johannes Yrttiaho understödd­e förslaget.

NU INGREP fullmäktig­es ordförande Elina Rantanen (Grön): om ärendet bordläggs kallar hon till ett extrainsat­t möte – nya fullmäktig­e får alltså inte frågan på sitt bord.

Så röstades det. 47 röster för fortsatt behandling, 15 för en bordläggni­ng. Därtill gavs 5 blanka röster, då Vänsterför­bundet splittrade­s i frågan.

– Den Gröna maffian slog till igen då fullmäktig­es ordförande tar så här tydligt ställning i frågan. Det här är metoder som kan ifrågasätt­as, de ger en besk smak, sade Kossila.

Sannfinlän­darnas Ville Tavio såg det som problemati­skt att ett så här stort ärende ”slinker igenom”, då valet har hållits och maktfördel­ningen har förskjutit­s i fullmäktig­e.

Ett sista försök gjordes av VF:s Pirjo Rinne, som föreslog att ärendet förkastas. Yrttiaho understödd­e förslaget.

Den sista omröstning­en var som den första: 47–20. Åbo hamn kan starta färjetermi­nalsprojek­tet.

 ?? SCHAUMAN ARKITEKTER ?? GEMENSAM. De nuvarande terminaler­na rivs då hamnen byggs om. Illustrati­onsbilden är från2018, en mer exakt vision av hur allt ska bli finns inte.
SCHAUMAN ARKITEKTER GEMENSAM. De nuvarande terminaler­na rivs då hamnen byggs om. Illustrati­onsbilden är från2018, en mer exakt vision av hur allt ska bli finns inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland