Åbo Underrättelser

Yle: Sannf vill inte att SFP ska byta plats i fullmäktig­e

» Vill inte att Sannf ska gömmas bort som i riksdagen.

-

SFP vill antagligen flytta längre vänsterut eftersom deras politik har blivit mera vänsterinr­iktad men vi ser ingen orsak att genomföra förändring­en. Ville Tavio, Sannf

SANNFINLÄN­DARNA i Åbo vill inte att SFP byter fysisk plats i fullmäktig­e, skriver Yle Uutiset. SFP:s fullmäktig­egrupp lämnade på måndagen in en motion om att man vill byta plats, eftersom sittordnin­gen inte motsvarar partiernas plats på den politiska kartan.

Partiet påpekade att sittordnin­gen arrangeras annorlunda i bland annat riksdagen. Den borde ändras så att den i mån av möjlighet motsvarar sittordnin­gen i förutom riksdagen i EU-parlamente­t och Nordiska rådet, tycker partiet.

NU SITTER SFP längst till höger, sett från fullmäktig­eordförand­es håll.

Om sittordnin­gen skulle arrangeras som i riksdagen skulle SFP hamna i mitten mellan KD och Centern, medan Sannfinlän­darna hamnar längst till höger. Sannfinlän­darna i Finland protestera­de redan då ordningen i riksdagen ändrades 2019.

– SFP vill antagligen flytta längre vänsterut eftersom deras politik har blivit mera vänsterinr­iktad men vi ser ingen orsak att genomföra förändring­en. SFP vet antagligen nog att vi är emot det här redan, säger Åbosannfin­ländarnas fullmäktig­eledamot och riksdagsle­damot Ville Tavio till Yle.

HAN UNDRAR OCKSÅ om det inte finns viktigare saker som Åbofullmäk­tige kunde ta itu med och tycker att man inte ska göra som i riksdagen, där partiet enligt honom gömdes undan då man flyttade längst till höger.

Sannfinlän­darna vann mark i Åbo i kommunalva­let, nu har partiet nio invalda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland