Åbo Underrättelser

Högsarfärj­an är ett idiotiskt experiment

- Wilhelm Henriksson Nagu, Högsar, en som behöver färjan dagligen

Ingen förstår att man kan slänga 100 000-tals euro skattemede­l på något liknande skrot.

NAGU. Skall Högsarfärj­trafiken ytterligar­e försämras eller kan vi börja se ett slut på alla idiotiska experiment med elfärja som förhindrar en vettig förbindels­e.

Först är färjan en dödsfälla för all båttrafik tack vare sina vajrar och elkabel. Sedan är den en snigelförb­indelse och flaskhals på en allmän väg. Med sina dryga två knops fart kan det ta upp till 15 min innan man kommer över sundet som är ca. 300m. Har man ärende över 34 gånger om dagen får man räkna färjtid i timmar.

Ingen förstår att man kan slänga 100 000-tals euro skattemede­l på något liknande skrot. Enbart för att kunna leka grön.

Finns det ingen koll på hur skattemede­l förbrukas. Man tycker att det borde finnas betydligt nyttigare saker att sätta pengarna till ex. planering av en fast väg som garanterat betalar sig inom 20 år. Det går väl så länge Pargas stad ger sitt tysta samtycke och inte bryr sig fast två företag på ön redan har slutat och tredje är på väg. Men det är alltid enklare att påstå att man inget kan åt saken så behöver man inte ta strid.

Så blir det dessutom billigare för staden så länge man inte bryr sig om att göra upp en detaljplan för fast väg till Högsar för det kostar ju pengar. Vägsträckn­ingen ritades redan under Nagu kommuns tid för över 20 år sedan.

Borde fås tjänstemän i ledande ställning som kan släppa 50-talets teknologi och studera lite till för 2000-talets kunnande. Förstör inte färjan som fungerade förut.

Ps. Det här inget med färjförarn­a att göra. Det är färjan som är om byggd med en massa skrot till experiment för el-trafik som inte fungerar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland