Åbo Underrättelser

Politiskt program ska ha svar i dag

Åbos fullmäktig­egrupper har genomfört sena förhandlin­gar om borgmästar­progammet. Senast i dag ska stadsdirek­tören ha ett svar av alla partier.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

Förhandlin­garna gällande borgmästar­programmet i Åbo är i full gång. Senast i dag ska stadsdirek­tör Minna Arve (Samlingspa­rtiet) ha ett svar av fullmäktig­egrupperna om de binder sig till förslaget för hur politiken i Åbo ska drivas framåt under de kommande fyra åren.

De flesta stora fullmäktig­egrupper fattar beslutet tätt innan deadline. På måndagen var det endast SFP som beslutat att ge det nya programmet grönt ljus.

Partiets fullmäktig­egrupp samlades under söndagen och beslöt då för att ansluta sig.

– Vi ser det som ett bra program med olika perspektiv. På tisdag får vi se hur det förs vidare och framåt, säger SFP:s gruppordfö­rande AnnaKarin Tötterman.

SDP och Sannfinlän­darna hade då ÅU på måndagen kontaktade partierna ännu inte fattat ett officiellt beslut i frågan. SDP:s gruppordfö­rande Piia Elo uppgav ändå att det ser ut som om partiet godkänner programmet.

Ett officiellt beslut togs i går kväll. – Förhandlin­garna har förlöpt bra och vi anser att vi har fått flera viktiga saker med i programmet, säger Elo.

Under måndagen pågick också förhandlin­gar hos Sannfinlän­darna. Gruppordfö­rande Juha Anttila ville inte uttrycka sig desto noggrannar­e, men konstatera­de att ett beslut innan deadline förstås kommer att fattas.

– I programmet finns flera bra saker, men också saker som kunde ha gjorts på annat sätt, säger Anttila.

I programmet finns flera bra saker. Juha Anttila, Sannf

 ?? PRESSBILD ?? GRÖNT LJUS. SFP:s gruppordfö­rande Anna-Karin Tötterman kunde meddela att fullmäktig­egruppen under söndagen beslutade att .ansluta sig till programmet.
PRESSBILD GRÖNT LJUS. SFP:s gruppordfö­rande Anna-Karin Tötterman kunde meddela att fullmäktig­egruppen under söndagen beslutade att .ansluta sig till programmet.
 ?? ÅU-FOTO ?? GODKÄNNER TROLIGEN. SDP:s gruppordfö­rande Piia
Elo sade till ÅU på måndagen att partiet sannolikt godkänner programmet.
ÅU-FOTO GODKÄNNER TROLIGEN. SDP:s gruppordfö­rande Piia Elo sade till ÅU på måndagen att partiet sannolikt godkänner programmet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland