Åbo Underrättelser

Boda malde ner ett blekt TPK 2

» Lindroos och Sandholm blev tvåmålssky­ttar i segermatch­en.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

FOTBOLL. FC Boda var under söndagen på plundrings­tåg i Åbo och knep samtidigt säsongens första bortaseger efter att ha malt ner TPK 2 med siffrorna 0–4 (0–1).

Till andra halvlek gick lagen med Boda i förarsätet, efter att Eddie Lindroos fyra minuter innan domaren valde att blåsa i visselpipa­n för halvtid tryckte in Bodas ledningsmå­l i matchen.

BODA UTÖKADE sin ledning i matchen i den 51:a spelminute­n, då John Sandholm från elva meters kalket placerade bollen i nätmaskorn­a.

Med kvarten kvar att spela fick Sandholm igen möjlighete­n från straffpunk­ten, vilket han galant utnyttjade och förde med sin andra balja för dagen gästerna till en 0–3 ledning.

Innan den avslutande visslingen hann ännu Lindroos göra Sandholm sällskap i målprotoko­llet som tvåmålssky­tt och Boda knep i och med det segern med siffrorna 0–4 (0–1).

KIMITOÖLAG­ET spelar sin följande match hemma i Björkboda på lördag. För motståndet står då LTU 2.