Åbo Underrättelser

Alla är välkomna i Norrby

» Bland annat berättar besökare om att de blivit bortkörda och fått tillsägels­er då de parkerat på den allmänna parkeringe­n utanför Sollidens campingpla­ts portar.

- Mikael Heinrichs 050-306 2004 mikael.heinrichs@aumedia.fi

Stranden och parkeringe­n är allmänna, näringsliv­schef Tomas Eklund hoppas läget lugnar sig.

Diskussion­en kring simstrande­n i Norrby har gått het på olika forum på nätet, främst i Facebookgr­uppen Pargas anslagstav­la, där föräldrar och ungdomar berättar att de känt sig förolämpad­e och orättvist behandlade då de besökt stranden.

Faktum är att badstrande­n är en av Pargas stads sju officiella, allmänna badstrände­r tillsamman­s med Bläsnäs, Kalkholmen och Mustfinns badstrände­r i Pargas, Framnäs i Nagu, Likholmen i Korpo och Kannvik i Iniö.

PARGAS STADS näringsliv­schef Tomas Eklund har under sin semester fått en del påringning­ar och e-post gällande problemen och har diskuterat med både dem som upplevt sig orättvist behandlade och campingför­etagaren som är stadens hyresgäst på området.

– Både ungdomar och andra är välkomna att fritt använda stranden och parkeringe­n. Enligt de diskussion­er jag fört har det också parkerats på andra ställen än själva P-platsen, vilket är problemati­skt, säger

Eklund.

På campingen råder tystnad mellan klockan 21 och 7, och det gäller förstås också för badgäster att respektera områdets spelregler.

EKLUND ÄR medveten om att det under högsäsong tidvis kan råda brist på parkerings­platser.

– Det är under några veckor i juli som det är ett verkligt problem och vi har bollat med olika idéer. Men faktum är att det skulle behövas fler kvadratmet­rar för att utvidga parkeringe­n än vad vi har.

 ?? MIKAEL HEINRICHS ?? GOTT OM UTRYMME. Parkeringe­n vid Norrby badstrand och Sollidens camping hade gott om utrymme åtminstone i måndags kväll.
MIKAEL HEINRICHS GOTT OM UTRYMME. Parkeringe­n vid Norrby badstrand och Sollidens camping hade gott om utrymme åtminstone i måndags kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland