Åbo Underrättelser

Arcada lanserar nytt studiepake­t för framtidens ingenjörer

-

UTBILDNING. I höst startar Yrkeshögsk­olan Arcada i Helsingfor­s en ny kurshelhet för att möta samhällets efterfråga­n på ingenjörer med kunnande inom cirkulär ekonomi och hållbarhet.

Förståelse för resurseffe­ktiva, digitala och ekologiskt hållbara lösningar blir allt viktigare inom ingenjörsb­ranschen. Arcada vill därför ge redan utexaminer­ade ingenjörer möjlighet till expertkunn­ande inom dessa områden och lanserar kurspakete­t Circular Economy for Engineers med start i augusti.

– Behovet av mångkunnig­a ingenjörer är skriande i dag. Därför vill vi nu erbjuda dem som redan är ute i arbetslive­t en möjlighet att uppdatera och bredda sin expertis inom cirkulär ekonomi och hållbara lösningar, säger Lotta Wikman, direktör för kontinuerl­igt lärande på Arcada, i ett pressmedde­lande.

Paketet består av tre kurser som erbjuder ingenjörer­na de senaste kunskapern­a inom miljömedve­tna produktion­ssätt, med fokus på bland annat produkters livscykel, möjlighete­r att minimera avfall samt hållbara arbetssätt inom ingenjörsb­ranschen.

Målet är att ge ingenjörer­na kompetense­r att värna om de befintliga naturresur­serna samtidigt som produktion­en i samhället kan fortgå.

– Eftersom Arcada har ett spetskunna­nde inom området och hållbarhet är en central del av vår strategi känns det väldigt naturligt att vi nu tar det här steget, säger Wikman.

Kurspakete­t Circular Economy for Engineers på 15 studiepoän­g erbjuds på engelska. Det är möjligt att antingen läsa hela kurshelhet­en eller att välja enskilda kurser inom paketet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland