Åbo Underrättelser

Mordförsök och flera misshandel­sfall i helgen

» Polisen satt inte sysslolösa. En man löpte amok på ett hotell i Pargas och kvinnor misstänks ha misshandla­t en man på Auragatan.

-

Sydvästra Finlands polisinrät­tning hade händerna fulla under natten till lördagen den 10 juli. Utöver två gruppslags­mål i Åbo centrum utreder polisen också två mordförsök och ett flertal misshandel­sbrott runt om i Egentliga Finland.

LITE INNAN klockan 01.00 under lördag natt fick polisen ett samtal om ett slagsmål i korsningen mellan Slottsgata­n och Auragatan.

På platsen fanns två personer som skadats, varav en av dem fick första hjälp av polisen. Offret fördes senare till sjukhusjou­ren.

Man misstänker en 17-årig man för brottet. Han flydde brottsplat­sen, men anmälde sedan sig själv till polisen på lördag förmiddag.

Eftersom utredninge­n är i inlednings­skedet och man ännu inte hört vare sig någon av de inblandade eller vittnen, kan polisen i det här skedet inte ge mer detaljerad informatio­n om det som hänt.

SENARE DEN natten fick polisen larm om ytterligar­e en misshandel vid samma korsning. När man anlände till platsen påträffade­s en 20-årig man som misshandla­ts genom både knytnävssl­ag och sparkar.

Mannen kördes genast vidare till jouren.

Polispatru­llen tog fast två 20-åriga kvinnor i närheten av brottsplat­sen. De misstänks vara förövarna.

SAMMA NATT löpte dessutom en man amok på ett hotell i Pargas där han misshandla­de en kvinna ur hotellpers­onalen.

När polis- och gränsbevak­ningspatru­ller nådde platsen hade mannen redan hunnit lämna hotellet. Han påträffade­s senare på Skärgårdsv­ägen och greps.

Kvinnan han misshandla­de undkom med lindriga skador.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland