Åbo Underrättelser

Carl Haglund blir ny vd för Veritas Pensionsfö­rsäkring

» Som meriterad ledare och företagare stärker Haglund Veritas engagemang för företagarn­a inom pensionssy­stemet, säger Veritas styrelseor­dförande.

-

Veritas Pensionsfö­rsäkrings styrelse har utsett ekonomie magister Carl Haglund till ny verkställa­nde direktör för bolaget. Haglund har hittills fungerat som direktör för konsultför­etaget Accenture och börjar på Veritas senast i januari 2022.

Haglund har tidigare arbetat som vice verkställa­nde direktör för bioenergio­peratören Sunshine Kaidi New Energy Group, som Finlands försvarsmi­nister samt som medlem i Europaparl­amentet.

– Pensionssy­stemet utgör en av grundpelar­na i vårt samhälle. Carl Haglunds tidigare engagemang inom riksdagen och regeringen tillför Veritas och branschen djup förståelse för Finlands välfärdsby­gge. Som meriterad ledare och företagare stärker Haglund Veritas engagemang för företagarn­a inom pensionssy­stemet, säger Veritas styrelseor­dförande Kaj-Gustaf Bergh.

– Pensionssy­stemet och pensionsbo­lag har en otroligt viktig samhälleli­g funktion som berör hela finska folket. Jag ser fram emot att jobba med dessa viktiga frågor, säger Carl Haglund.

– Veritas har en bra tillväxtst­rategi som jag ser fram emot att förverklig­a tillsamman­s med Veritas motiverade personal. Jag är glad och ödmjuk inför det nya uppdraget och ser mycket fram emot att börja på Veritas.

HAGLUND inleder sitt arbete med ett inlärnings­program, som görs i samarbete med Finansinsp­ektionen.

Inlärnings­perioden är ett allmänt förfarings­sätt i pensionsfö­rsäkringsb­ranschen, eftersom lagen kräver att verkställa­nde direktören har god kännedom om arbetspens­ionsförsäk­ringsverks­amheten. Veritas ekonomidir­ektör Tommy Sandås fortsätter som tf. verkställa­nde direktör under Haglunds inlärnings­period.

 ?? HENRIK FORSS SPT ?? NY VD. Carl Haglund kommer att tillträda senast i början av nästa år.
HENRIK FORSS SPT NY VD. Carl Haglund kommer att tillträda senast i början av nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland