Åbo Underrättelser

Polisen har varit sysselsatt­a under Hangöregat­tan

» Slagsmål och störande beteende har förekommit i Hangö under det gångna veckoslute­t.

-

Polisen har haft flera uppdrag under Hangöregat­tan. Under lördagskvä­llen och natten till söndagen var polisen sysselsatt av flera fall av misshandel, masslagsmå­l, berusade människor, störande beteende och oljud.

Polisinrät­tningen i Västra Nyland skriver på Twitter att de med sin synliga närvaro och snabba ingripande­n ändå lyckades förhindra alltför stora ordningspr­oblem.

Under fredag kväll och natten mot lördag hade polisen ett sextiotal uppdrag och häktet var fullsatt. Det förekom bland annat fall av grov misshandel.

MAGNUS ROTH, sekreterar­e på Hangö seglarföre­ning och chefen för tävlingska­nsliet, säger att det på söndag morgon syntes vid hamnområde­t att folk varit ute och festat.

– Det var mycket stök och städpatrul­lerna har haft att göra. Men vi har indikation­er på att det har varit en lugnare natt än den föregående.

Roth säger att den såkallade regattasva­nsen, det vill säga festande personer som inte deltar i seglingarn­a, är en del av Hangöregat­tan och något som arrangörer­na inte kan påverka. – Det har åtminstone inte stört tävlingarn­a.

Enligt Roth är arrangörer­na mycket nöjda med årets regatta – tävlingarn­a har gått jättebra och allt har gått enligt planerna.

– Det har varit en ganska typisk regatta jämfört med tidigare år. Det har kanske varit lite fler människor än för två år sedan.

Hangöregat­tan var inhiberad i fjol på grund av coronaepid­emin. Regattan avslutas på söndag.

 ?? POLISINRÄT­TNINGEN I VÄSTRA NYLAND ?? LIVLIGT. Under lördagsnat­ten hade polisen i Hangö ett sextiotal uppdrag och häktet var fullsatt.
POLISINRÄT­TNINGEN I VÄSTRA NYLAND LIVLIGT. Under lördagsnat­ten hade polisen i Hangö ett sextiotal uppdrag och häktet var fullsatt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland