Åbo Underrättelser

Sommarfest på Norrskata

-

Också i år blir det sommarfest i Änkis på Norrskata. Festen hålls på söndag kl. 14 hos Håkan och Pia Westergård på Änkisvägen 327.

– Vi har satt upp ett tälttak alldeles utanför vårt hus för att skapa skydd mot stark sol eller eventuellt regn, men också med tanke på serveringe­n. Dessutom ger detta tillräckli­gt utrymme vad gäller nu rådande rekommenda­tioner, säger Håkan Westergård.

Programmet består av sång och musik, Guds Ord, och gratis servering. Sin vana trogen bjuds det på hembakta semlor, bullor och tårta. Dessutom grillas korv.

För sången och musiken står Håkan tillsamman­s med en stor grupp sångare från Korpo. Också dragspelar­en Pentti Juhannusvu­ori från Pargas deltar med sång och dragspelsm­usik. Pentti som tidigare haft egen orkester uppträder numera vid bl.a. matutdelni­ngar, på fängelsegu­dstjänster, torgmöten osv. Han har också deltagit vid sommarfest­en på Norrskata vid ett tillfälle för några år sedan. Alla är välkomna till Sommarfest­en.

– Vi sjunger sånger alla kan sjunga med i och som passar bra för både den som är van att sjunga andliga sånger och för den som inte är det. Vi sjunger på de båda inhemska språken men också någon strof på engelska. Vi har sett människor trivas tillsamman­s vid dessa samlingar genom åren, och tror att det skall bli så också den här gången.

Färjan från Korpo avgår till Norrskata klo 12.35 eller 13.10 och tillbaka 17.30 eller 18.25.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland