Åbo Underrättelser

Knep två guld till Åbo

» Åbobon får i och med guldet möjlighet att skapa en ny minigolfbo­ll till marknaden.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

11-åriga Oliver Mäntylä visade framfötter­na under minigolf-FM i Jakobstad.

MINIGOLF. Under helgen gick minigolf-FM av stapeln i Jakobstad. Åbo var i mästerskap­en represente­rat i form av klubben Turun Ratagolfse­ura (TuRGS), som också kammade hem segern i herrarnas lagtävling. I laget spelade bland annat blott 11-årige Oliver Mäntylä som under mästerskap­en också i den individuel­la herrjunior­tävlingen knep hem guldet.

– Jag var nervös och inte riktigt nöjd över mitt eget spel, men det räckte till guld vilket jag förstås är glad över, säger Mäntylä.

ÅBOBON HAR under några år aktivt tränat minigolf och drömmer om att en dag få ta klivet upp till U-19 landslaget och därifrån vidare till herrlandsl­aget. Ett byte till en svensk klubb känns också potentiell i och med att grenen i det västra grannlande­t är mycket mer avancerad och långt gången.

– Jag tränar varje dag för att dessa målsättnin­gar någon gång ska vara möjliga, säger Mäntylä.

I OCH MED den individuel­la FM-segern fick Mäntylä som pris att föra fram en ny minigolfbo­ll på marknaden. Den nya bollen kommer att gå att köpa både via Mäntylä själv samt via olika webbsidor. Planerna för den nya bollen är långt gångna och Mäntylä har fått bestämma allt från material och färg till egenskaper på bollen.

– Det gäller att fundera på mycket, bland annat hur den studsar och på vilket underlag den ska användas på. Min boll kommer vara gjord för filt, som är mitt favoritund­erlag att spela på, säger Mäntylä.

För Åbobons del fortsätter tävlingarn­a redan inkommande helg, då han med TuRGS herrlag kommer delta i Team FM i Parkano.

Jag var nervös och inte riktigt nöjd över mitt eget spel, men det räckte till guld vilket jag förstås är glad över.

 ?? SHEILA PORTNOJ ?? GULD. Oliver Mäntylä gjorde väl i från sig under sin FM-debut.
SHEILA PORTNOJ GULD. Oliver Mäntylä gjorde väl i från sig under sin FM-debut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland