Åbo Underrättelser

Bränslebri­st i Kirjais marina åtgärdas i dag

» Trots den livliga båttrafike­n verkar bränslet räcka till i gästhamnar­na. Endast mindre problem med utbudet har stötts på.

- Olivia Åkerholm olivia.akerholm@aumedia.fi

Det nuvarande utbudet av båtbränsle i skärgården verkar vara hyfsat bra, trots den livliga båtsäsonge­n. Mindre hamnar kan ändå drabbas av bränslebri­st ifall efterfråga­n snabbt överstiger det förväntade.

Så har det gått för Kirjais marina vars bränsletan­kar gapat tomma sedan lördagen.

En ÅU-läsare berättade på måndagen att båten anlände i hamnen för att tanka, bara för att upptäcka att hamnens tank var tom.

– Det här beror på att vår kapacitet helt enkelt inte räcker till för den nuvarande otroligt stora efterfråga­n, berättar Sannikka Björklund från Kirjais bybutik och marina.

I dag, tisdag, fylls tanken på och problemet borde vara löst för den här gången.

Kirjais bränsletan­k fylls på två gånger i veckan och vare sig tanken eller bränslelev­erantörern­a klarar av att utöka kapacitete­n.

– Fastän vi har kunnat förutspå en hög efterfråga­n finns det inget vi kan göra – bränsletan­ken rymmer bara en viss mängd bensin oavsett vad vi gör, säger Björklund.

ÅU HÖRDE ÄVEN med andra gästhamnar i skärgården för att höra hur bränslesit­uationen ser ut där.

I Korpoström har bränslet hittills räckt till för alla, trots den något högre efterfråga­n. I Kasnäs ser situatione­n likadan ut.

– Vi har utökat utrymmet i vår bränsletan­k för i år och hittills har den räckt till, säger Christoffe­r Slotte på Kasnäs gästhamn.

Slotte håller med Björklund om att efterfråga­n har varit ovanligt stor i år, vilket såklart går hand i hand med den exceptione­llt livliga båttrafike­n.

 ?? EMMA STRÖMBERG/SPT ?? SOMMAR. Trots den livliga båttrafike­n verkar bränslet räcka till i de flesta hamnar.
EMMA STRÖMBERG/SPT SOMMAR. Trots den livliga båttrafike­n verkar bränslet räcka till i de flesta hamnar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland