Åbo Underrättelser

Sparsamt med ny informatio­n om den döda vargen

Byggställn­ing gav vika i Salo

- Adrienne Westerback

KIMITOÖN. Man har inte kommit mycket längre i utredninge­n av den skjutna vargen som upphittade­s i en plastsäck vid en strand på Kimitoön tidigare i somras.

Kriminalko­mmissarie Riikka Laaksonen vid Sydvästra Finlands polisinrät­tning säger att såväl dödstidpun­kt som dödsorsak fortfarand­e är oklart, trots att vargen konstatera­ts ha blivit skjuten.

– Så mycket vet vi att brottet har skett i början av sommaren, säger hon.

Eftersom obduktione­n har gjorts vid Livsmedels­verket i Uleåborg, kan Laaksonen inte uttala sig mer om hur analyserna har gått till väga.

Hon vill heller inte uppge om man hittat rester av en kula i vargen, som eventuellt kunde avslöja vilken sorts vapen som använts.

– Brottsplat­sen är också fortsättni­ngsvis inte fastställd, och behöver inte vara samma som den plats där djuret upphittade­s. Vi misstänker att vargen kan ha tillhört den flock som rört sig på Kimitoön, men det är inte helt säkert, säger hon.

Laaksonen understryk­er att det, på grund av avsaknaden av ytterligar­e bevisförin­g, är synnerlige­n svårt att gå vidare med utredninge­n i nuläget.

– Men det står ju klart att det är fråga om ett väldigt hänsynslös­t brott och vi tar väldigt gärna emot alla tips vi kan få in, säger hon.

Enligt Laaksonen tar den aktiva undersökni­ngen av fallet slut efter en viss tid. Utredninge­n avslutas ändå inte helt och hållet, utan avbryts och tas upp igen om nya tips kommer in i ett senare skede.

● Tips till utredninge­n om den döda vargen kan skickas till polisen på adressen: vihjeet.lounais-suomi@ poliisi.fi.

OLYCKA. En man skadades allvarligt då en byggställn­ing vid gav vika i går vid ett egnahemshu­s på Kärkänkatu i Salo. Mannen föll 1,5 meter från ett etage till ett annat. Räddningsv­erket flyttade mannen till ambulansen som förde honom till sjukhuset för vård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland