Åbo Underrättelser

Rockoff inleds på Åland

-

ÅLAND. I dag inleds den nio dagar långa festivalen Rockoff i Mariehamn på Åland.

På fastlandet har flera festivaler och evenemang de senaste dagarna meddelat att de ställer in på grund av det försämrade coronaläge­t. Dennis Jansson, vd för Mariepark som står bakom Rockoff, säger att det för tillfället inte finns något i sikte som ser ut att hindra genomföran­det av den åländska festivalen.

– Rockoff pågår enligt planen fram till den 31 juli. Och ingenting vi ser i dag i alla fall ser ut att ställa till med problem, säger Jansson.

I fjol ställdes Rockoff in mindre än en månad innan den första artisten skulle göra entré på scenen. Jansson säger att man i år tydligt kan märka att besökare valt att vänta in i det sista innan de vågat köpa en biljett.

– Vi ser tydligt hur vår försäljnin­g via nätet har ökat kraftigt både i går och i dag, säger han.

Alltfler verkar också välja att endast köpa sig en biljett till enskilda festivalda­gar i stället för att köpa ett pass som gäller från festivalen­s första till sista dag.

– Vi brukar sälja mer pass, men i år är det dagsbiljet­terna som gått bättre åt.

Sammanlagt uppträder 23 artister och band under de nio festivalda­garna. Årets festival blir den 24:e i sin upplaga, trots att det är exakt 25 år sedan den första Rockoff-festivalen arrangerad­es. Orsaken till det är fjolårets inställda festival till följd av coronaepid­emin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland