Åbo Underrättelser

Återvände till träning med ett leende

» Efter en lång paus fick FC Inter Powerchair-spelare igen röra vid bollen.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

POWERCHAIR. De senaste matcherna spelades för sexton månader sedan, medan träningspa­usen höll i sig i åtta månader. Det var därmed breda leenden då FC Inters Powerchair lag igen tog kontakt med bollen. Åboklubben strävar efter att igen ha två lag med i FM-serien då säsongen kör i gång, när detta sker är ändå ännu oklart.

– Tyvärr är läget med coronan ännu rätt alvarligt, detta med tanke på att alla våra spelare är i riskgruppe­n och många i den åldern att de ännu inte fått vaccin, säger lagens tränare och lagledare Erik Lundell.

NÄR TRÄNINGARN­A börjar på allvar så är det viktigt att spelarna får röra bollen så mycket som möjligt och göra enkla övningar så att spelarna känner sig trygga i sin spelstol. Efter det övergås det till svårare och mer taktiska övningar.

– Vi tränar en gång i veckan och träningen är två timmar lång, säger Erik Lundell.

FÖR MÅNGA spelare har träningarn­a och matcherna varit otroligt viktiga, något som de väntar på. Enligt Erik Lundell har det förutom glädjen som fotbollen gett också varit viktigt att träffa lagkompisa­rna. Den sociala biten har under spel- och träningspa­usen därmed varit borta.

– Därför kändes det otroligt fint att spelarna på eget initiativ bildade chatgrupp så att de höll kontakt, säger Erik Lundell.

EN AV SPELARNA i laget är Alex Lundell som utövat sporten sedan sex års ålder. Känslan att återvända till träning kändes också otroligt bra. Ringrosten visade också sin närvaro, men den försvinner.

– Bollkänsla­n och tajmingen var rostiga, men efter en stund med bollen så började jag hitta dem igen, säger Alex Lundell.

ENLIGT SPELAREN är den taktiska biten det bästa med grenen. Dessutom är tävlingen och möjlighete­n att uppnå en hög nivå som spelare något som tilltalar.

– Som spelare vill jag få chansen att represente­ra Finland i VM. Jag vill också visa exempel åt de yngre spelarna som börjar med denna sport.

FC Inter Powerchair ser framåt att alla kunna träffas och träna tryggt tillsamman­s så snart som möjligt.

 ?? PRIVAT ?? TILLBAKA. Alex Lundell var ett enda stort leende då han återvände till träningen.
PRIVAT TILLBAKA. Alex Lundell var ett enda stort leende då han återvände till träningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland