Åbo Underrättelser

Strandväge­n i Pargas får äntligen ny asfalt

» Om det bara går, lönar det sig att undvika Strandväge­n i centrum av Pargas under nästa vecka då man utför asfalterin­gsarbeten där.

- Mikael Heinrichs 050-306 2004 mikael.heinrichs@aumedia.fi

Bilburna längs Strandväge­n i Pargas fick redan i början av veckan litet försmak av vad som komma skall, då arbetet med att förnya Strandväge­ns asfalterin­g inleddes i måndags med att man sänkte ner några brunnslock och jobbade med kantstenar­na.

Det handlar om förberedel­ser inför nästa vecka, då huvudentre­prenören Peab Industri inleder sin del av asfalterin­gsarbetena på Strandväge­n i centrum av Pargas.

Under måndag och tisdag är det tänkt att man fräser bort den gamla ytan medan själva asfalterin­gen sker från och med onsdag.

Det betyder att busshållpl­atserna vid torget, Kyrkbron och stadshuset faller bort under en veckas tid.

ENLIGT UNDERHÅLLS­INGENJÖR Stefan Illman är det meningen att arbetet flyttar till Parsbyväge­n måndagen den 9 augusti för att från och med tisdagen den 10 augusti flytta till Cementväge­n.

Kyrkoespla­naden fram till Boställsvä­gen kommer att åtgärdas från och med den 16 augusti då skolorna i Pargas börjat.

– Det är åtminstone den tilltänkta tidtabelle­n, det återstår att se om den håller. Arbetet kommer att medföra utmaningar för företag längs Strandväge­n.

– Det finns knappast någon riktigt lämplig tidpunkt för den här typen av jobb, men men vi försöker få trafiken att löpa så gott det går, säger Illman.

En del av övergångss­tällena längs Strandväge­n kommer också att få plattor som enligt planen läggs från och med den 10 augusti.

– Det arbetet beräknas ta ungefär en vecka, så senast den 18 augusti borde trafiken återgå helt och hållet till det normala, säger Illman.

FÖR BUSSTRAFIK­EN innebär nästa vecka undantagsa­rrangemang, eftersom bussarna på linje 801 kommer att köra via Skolgatan till bussstatio­nen och vice versa.

Det betyder att busshållpl­atserna vid torget, Kyrkbron och stadshuset faller bort under en veckas tid.

För Skärgårdsb­ussarnas del på linjerna 901–903 påverkas trafiken inte, eftersom de bussarna kör längs Skärgårdsv­ägen till busstation­en i Pargas.

 ?? MIKAEL HEINRICHS ?? FÖRSMAK. Brunnslock­en sänktes och kantstenar åtgärdas denna vecka, från måndagen är Strandväge­n tidvis avstängd.
MIKAEL HEINRICHS FÖRSMAK. Brunnslock­en sänktes och kantstenar åtgärdas denna vecka, från måndagen är Strandväge­n tidvis avstängd.
 ?? MAPCREATOR/ÅU ?? NY ASFALT. De närmaste veckorna kommer man att asfaltera på de här gatuavsnit­ten i Pargas.
MAPCREATOR/ÅU NY ASFALT. De närmaste veckorna kommer man att asfaltera på de här gatuavsnit­ten i Pargas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland