Åbo Underrättelser

Vaccinerin­gen av barn inleds

» Flera kommuner i Egentliga Finland börjar vaccinera barn i åldern 12-15 år denna vecka.

-

Från och med den här veckan ska 1215 år gamla vaccineras för coronaviru­set. Också i Egentliga Finland kommer man igång med vaccinatio­nerna de närmaste dagarna. Den minderårig­a kan själv bestämma om vaccinatio­nen, om en som jobbar inom hälsooch sjukvården med vaccinatio­nerna bedömer att barnet på basis av sin ålder och utveckling­snivå själv kan bestämma om sin vaccinatio­n.

ÅBO STAD inleder vaccinatio­nen med ett pop up-vaccinatio­nstillfäll­e i Syvälahden koulu på tisdagen den 10 augusti. Skolhälsov­ården vaccinerar skolelever i åldern 12–15 år som hör till riskgruppe­rna klockan 9–16, och alla 12–15-åringar klockan 16–19. Vaccinet ges utan förbokad tid. På torsdag inleds vaccinatio­nen av elever i årskurs 6, medan elever i årskursern­a 7-9 får vänta tills 16 augusti. Mera detaljerad informatio­n om vaccinatio­nsdagarna och praktiska arrangeman­g meddelas skolvis skilt i takt med att vaccinatio­nsdagarna bekräfta.

PARGAS ORDNAR pop up-coronavacc­inationer för 12–15 åringar på torsdag 12.8 kl. 14–18 vid coronavacc­inationsmo­ttagningen, på Vapparväge­n. Ingen tidsbestäl­lning. Vaccinatio­nerna ges så länge det finns vaccindose­r. Det är också möjligt att senare bli vaccinerad av skolhälsov­ården när skolorna har börjat. I Reso och Rusko vaccineras 12-15-åringar från och med i morgon på Reso hälsostati­on. Vaccin delas ut mellan 9-17.30 på tisdag, 9-15 övriga vardagar, utan tidsboknin­g. Det går även att på förhand beställa tid till vaccinerin­g via telefon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland