Åbo Underrättelser

Uppåt för TPS efter ny seger

- Mats Lundberg

FOTBOLL. För första gången i år lyckades TPS följa upp en föregående seger med en ny direkt i nästa match. Det skedde hemma på ett regntungt Veritassta­dion där de svartvita förmådde hålla undan för PK-35 från Vanda med 2–1 (1–0).

Med den färska trepoängar­en förstärker Åboelvan sin ställning på övre halvan i den oerhört jämna herrettan. Tabellen haltar illa men TPS har likväl samlat tre poäng fler än MP som är närmsta manskap under strecket. Efter den inledande dubbelseri­en delas lagen upp i en övre- och nedre slutserie.

För en gångs skull fick TPS på lördagen ett någorlunda tidigt ledningsmå­l. Halvvägs in i första halvlek tog sig Elmo Heinonen igenom och kunde överlista Toni Korkiakosk­i i PKkassen.

ANDRA HALVLEK kunde inte gärna startat bättre för Åbolaget. Det var en grann fullträff som Joakim Latonen bjöd på, ett hårt skott rätt upp i krysset. Heinonen krönte en lyckad afton genom att spela fram till målet.

TPS har emellertid en ovana att inte göra saker lätta för sig i år. I matchminut nummer 69 kom reducering­en genom Ville Salmikivi och nervositet­en spred sig både nere på planen och uppe på läktaren. Men med offervilja och bra målvaktssp­el av Jere Koponen undveks fler bakslag.

På lördag spelar TPS mot MuSa i Björneborg. Följande hemmamatch är mot RoPS den 19 augusti med avspark undantagsv­is redan klockan 18 på Veritassta­dion.

?? MATS LUNDBERG ?? FOKUSERAD. Elmo Heinonen var inblandad i TPS bägge fullträffa­r när de svartvita äntligen såg till att följa upp en seger med till i matchen efter.
MATS LUNDBERG FOKUSERAD. Elmo Heinonen var inblandad i TPS bägge fullträffa­r när de svartvita äntligen såg till att följa upp en seger med till i matchen efter.