Åbo Underrättelser

Säsongens bottennapp av Inter

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Det vill sig inte längre för FC Inter i herrligan. Vårens och försommare­ns självförtr­oende och flyt har tappats någonstans på vägen. På söndagen noterades Åbolaget för ett av säsongens absoluta bottennapp då ett decimerat Haka vann med matchens enda mål hemma i Valkeakosk­i.

Trots att Inter plockat nästan tredubbelt fler poäng än Haka lät sig inte hemmaspela­rna avskräckas av den statistike­n. Redan fram till Maximus Tainios direkt röda kort för en vårdslös tackling mot Benjamin Källman i 37:e minuten, hade Haka varit det initiativr­ikare laget.

Och värre skulle det bli för Inter – till och med med en man mera på planen.

I första halvlekens sista skälvande sekunder fick Valkeakosk­igänget en hörna från höger. Janne-Pekka Laine slog inlägget som knoppades i mål av förre TPS-backen Niklas Friberg. Hakas nästan 500 minuter långa måltorka i ligan var också därmed till ända.

Med Inter som jagande part och med sitt numerära övertag var det naturligt att merparten av spelet i andra halvlek förlades till Hakas planhalva. Men väldigt lite hände när gästerna tryckte på. Det blev varken några ordentliga farlighete­r och därmed heller inga fler mål.

GENOM sin blott tredje seger i år tar sig Haka upp på nionde plats i tabellen. Inter för sin del har bara tagit fem poäng på de sex senaste matcherna och får småningom börja se upp för fyra lag som närmar sig bakifrån. Den starka inledninge­n på säsongen räcker ännu till en fjärde plats.

Kommande lördag möter Inter AC Oulu på bortagräs i Uleåborg. Följande hemmamatch spelas 21 augusti mot Ilves från Tammerfors.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland