Åbo Underrättelser

Första nationella tävlingen i rullskidåk­ning i Pargas

» Drygt femtio personer deltog då PIF Ski-Team arrangerad­e sin första rullskidåk­ningstävli­ng i Pargas på lördagen.

- Malin Johansson

RULLSKIDÅK­NING. Den nya banan för rullskidåk­ning fick idel positiv feedback av deltagarna som uppskattad­e den tekniskt krävande och utmanande terrängen.

I dam- och herrklasse­n, liksom i klasserna för adertonåri­ngar, ålte man först en prolog på 2,7 kilometer och sedan jaktstart. De övriga klasserna körde intervalls­tarter.

DAGENS segrare i herrklasse­n var Lassi Vuorinen från SkiTeam 105, som både var snabbast i prologen och jaktstarte­n. Vuorinen ledde loppet från början till slut och var i mål 1:14 före tvåan Alex Svartsjö från IF Femman, tätt följd av Aaron Häggman från Vörå IF.

I DAMKLASSEN blev det en spännande uppgörelse om medaljplat­serna då Piffens Anni Lindroos gick ut som etta, 3,1 sekunder före Julia Häger från IF Minken. Häger lyckades dock snabbt ta rygg på Lindroos och gick i mitten av loppet upp i ledning och tog hem vinsten i damklassen. Sandra Jordman från Norrvalla Ski-Team slog Lindroos på upploppet och tog därmed hem silvret och Lindroos fick nöja sig med brons.

– Det var en rolig tävling på en tung och tekniskt krävande bana, summerade Häger tävlingen.

I DE YNGRE klasserna segrade Emilia Johansson i D18 och Tomi Sandberg från Sibbo Vargarna i H18. Snabbaste bland damer 16 år var Anna Stenroos från Kankaanpää­n Urheilijat och snabbaste herråkare i H16 var Henri Saunaluoma från samma förening. Guldmedalj­örer på hemmaplan blev Theresia Johansson (D14), Åsa Lindberg (D40) och Niklas Westerlund (H40). I H14 var Jonathan Virta 6:e och Harri Alanen tog silver i H50.

 ?? WILMA WESTERLUND ?? I FARTEN. Tajt mellan Julia Häger (på bild) och Anni Lindroos.
WILMA WESTERLUND I FARTEN. Tajt mellan Julia Häger (på bild) och Anni Lindroos.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland