Åbo Underrättelser

SFP vill se Ulla Achrén i stadsstyre­lsen i Åbo

» Utnärmning­ar fastställs av nya fullmäktig­e som möts efter knappt två veckor.

-

Svenska folkpartie­t i Åbo vill att fullmäktig­eledamot Ulla Achrén utses till ordinarie medlem i stadsstyre­lsen. Fullmäktig­eledamot Nicke Wulff föreslås bli ordinarie medlem i byggnads- och tillstånds­nämnden. Terhi Vörlund-Wallenius är på förslag till medlem i nämnden för fostran och undervisni­ng.

SFP hoppas också att Vörlund-Wallenius bli ordförande för sektionen vid nämnden för fostran och undervisni­ng.

I SEKTIONEN föreslås förutom ordförande följande ordinarie medlemmar: Cecilia Achrén, Markus Blomquist och Anna-Karin Tötterman.

Till medlem i nämnden för kultur och ungdom föreslår SFP i Åbo Vesa Hanski medan Veera Granroth föreslås bli medlem i social- och hälsovårds­nämnden.

UTNÄMNINGA­RNA fastställs slutgiltig­t på det första fullmäktig­emötet i Åbo stad senare i augusti.

– Som ordförande för SFP i Åbo har jag under sommaren varit med och förhandlat fram ett mycket tillfredst­ällande resultat för SFP i Åbo där vi under kommande mandatperi­od har möjlighet att påverka beslutsfat­tandet i Åbo i stadsstyre­lsen och i viktiga nämnder. Jag har velat föra fram valresulta­t, erfarenhet och förnyelse i utnämninga­rna till förtroende­poster, säger ordförande Anna-Karin Tötterman.

Svenska folkpartie­ts styrelse i Åbo möttes i början av augusti och kom då överens om vilka personer man föreslår till olika förtroende­poster i Åbo stad för kommande mandatperi­od.

 ?? ANJA KUUSISTO ?? TVÅ ÅR. Ulla Achrén föreslås bli ordinarie medlem i stadsstyre­lsen 20212023. Därefter ses styrelsepo­sterna över igen, beslöt fullmäktig­egrupperna i juli, då man fördelade nyckelpost­erna i Åbopolitik­en.
ANJA KUUSISTO TVÅ ÅR. Ulla Achrén föreslås bli ordinarie medlem i stadsstyre­lsen 20212023. Därefter ses styrelsepo­sterna över igen, beslöt fullmäktig­egrupperna i juli, då man fördelade nyckelpost­erna i Åbopolitik­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland