Åbo Underrättelser

Familjeenh­etens chef i Pargas har sagt upp sig

» Social- och hälsovårds­direktör Miia Lindström säger att det inte finns någon dramatik bakom.

- Carina Holm 045-131 9620/carina.holm@aumedia.fi

Familjeenh­etens chef Sami Salmivirta i Pargas har sagt upp sig från och med den 1 augusti.

Han tillträdde i april 2018, efter stor turbulens kring familjeenh­eten, då bland annat Regionförv­altningsve­rket Avi hösten 2017 påtalade flera missförhål­landen inom familjeenh­eten, med en tillsynspr­ocess som följd.

PARGAS STADS social- och hälsovårds­direktör Miia Lindström säger dock att det inte finns någon dramatik i att Salmivirta nu slutar.

– Han har fått ett högre chefsjobb i en annan stad. Han har också studerat och vidareutbi­ldat sig under sin tid i Pargas och jag har känt till att han vill gå vidare i sin karriär. Anna Tähtinen fungerar som tf chef för familjeenh­eten.

SOCIAL- OCH hälsovårds­nämnden som möts för första gången i sin nya uppsättnin­g nästa vecka får ta ställning till en sammanslag­ning. Lindström föreslår att familjeenh­eten och socialserv­ice slås ihop och i framtiden bildar en enda enhet.

– Önskemålet kommer från politikern­a i december 2020, som då beslöt att en omstruktur­ering skulle inledas. Tanken är att omstruktur­eringen ska finnas med då arbetet för nästa års budget görs i höst för att träda i kraft från och med årsskiftet.

HUR DET GÅR beror på vad de nya politikern­a beslutar. Sammanslag­ningen skulle beröra 20 personer på den nuvarande familjeenh­eten och 20 personer som jobbar inom socialserv­ice, och som i fortsättni­ngen skulle ha en gemensam chef.

– Samma utveckling sker också i andra kommuner. Det är inte motiverat att de här två enheterna är åtskilda, eftersom de ofta jobbar med samma familjer. Därför är det viktigt att de jobbar tätt ihop, säger Miia Lindström.

 ?? CARINA HOLM ?? SAMI SALMIVIRTA. Lämnar Pargas för en annan chefspost.
CARINA HOLM SAMI SALMIVIRTA. Lämnar Pargas för en annan chefspost.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland