Åbo Underrättelser

Stark början på år 2021 av Veritas

» Solvensen överskred en miljard euro för första gången.

-

Hittills har år 2021 varit mycket gott för Veritas Pensionsfö­rsäkring. Veritas placeringa­r gav en avkastning på 7,3 procent det första halvåret. Totalresul­tatet för det första halvåret är 129,6 miljoner euro. Resultatet för motsvarand­e period år 2020 var -154,7.

– Ur ett kundvärvni­ngsperspek­tiv var det andra kvartalet exceptione­llt bra för oss. Det är ett konkret bevis på att Veritas satsning på företagsku­nder och personlig betjäning är något som uppskattas, säger Veritas tf verkställa­nde direktör Tommy Sandås i ett pressmedde­lande.

Enligt Sandås såg början av året ännu dystert ut för många kundföreta­g, men under vårens lopp har den positiva trenden vuxit sig allt starkare.

– Under årets andra kvartal har det skett en klar ökning i kundföreta­gens lönesummor och antalet försäkrade har ökat, säger Sandås.

Veritas placeringa­r gav i april–juni en avkastning på 3,9 procent och under hela början av året var avkastning­en 7,3 procent.

Det goda placerings­resultatet stärkte Veritas solvensniv­å, som i slutet av juni steg till 131,5 procent. Solvenskap­italet överskred för första gången en miljard euro.

Solvens är företagets betalnings­förmåga, som säkrar att företaget har tillgångar att ersätta sina försäkring­stagare med vid ett försäkring­sfall.

– Den fortsatta ekonomiska återhämtni­ngen har garanterat en god avkastning på placeringa­rna, säger placerings­direktör Kari Vatanen.

 ?? LUKAS SÖDERQVIST ?? TOMMY SANDÅS. Enligt tf vd Tommy Sandås såg läget dystert ut i början av året, men våren blev trots allt stark.
LUKAS SÖDERQVIST TOMMY SANDÅS. Enligt tf vd Tommy Sandås såg läget dystert ut i början av året, men våren blev trots allt stark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland