Åbo Underrättelser

Folkhälsan vill locka flera frivilliga

» Intressera­de i Åbo, Kimitoön och Pargas har chans att få veta mer om förbundets frivilligv­erksamhet i höst.

- Adrienne Westerback 045-1373663

Folkhälsan bjuder in intressera­de i Åbo, Kimitoön och Pargas att bekanta sig med förbundets frivilligv­erksamhet några gånger i slutet av augusti och mitten av september.

Uppdragen för de som engagerar sig som frivilliga är flera och sker runt om i landet vid de olika lokalfören­ingarna.

– Urvalet av uppdrag är stort och passar både unga och äldre, säger Chatrin Kotka, koordinato­r vid Folkhälsan i Åboland.

Som frivillig har man möjlighet att vara aktiv som exempelvis cykelpilot, doula eller gruppledar­e i seniorverk­samhet.

FRIVILLIGA­RBETET inom Folkhälsan utförs utan kostnadser­sättning, med betoning på att man i stället erhåller meningsful­lhet och social samhörighe­t.

Enligt Chatrin Kotka är responsen från de frivilliga mycket god och hon nämner seniorverk­samheten i skolorna som en omtyckt uppgift.

– De flesta anser att arbetet ger väldigt mycket, bland annat än känsla av betydelsef­ullhet. Många sköter gärna uppdragen i flera år, säger hon.

Kotka poängterar att frivilligv­erksamhete­n ger förbundet möjlighet att erbjuda fler och mer varierade evenemang som är till glädje för alla inblandade.

Under de tre träffarna har man möjlighet att hitta lämpliga uppdrag och ställa frågor om dem till närvarande koordinato­rer.

Träffarna kräver obligatori­sk anmälan på Folkhälsan­s webbsida: folkhalsan.fi/frivillig. På samma adress hittar man mera informatio­n om träffarna som sker i Åbo på tisdag, i Kimito måndagen den 13 september och i Pargas onsdagen den 15 september.

 ?? FOLKHÄLSAN ?? MEDFOSTRAR­E. Som en del av Folkhälsan­s frivilligv­erksamhet kan man bland annat vara aktiv som senior i skolor.
FOLKHÄLSAN MEDFOSTRAR­E. Som en del av Folkhälsan­s frivilligv­erksamhet kan man bland annat vara aktiv som senior i skolor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland