Åbo Underrättelser

Snart kan du boka Glory

» Från och med den 1 mars är det möjligt att kryssa med Viking Glory.

-

I september blir det möjligt att boka biljetter för att åka med Viking Lines nya fartyg.

Viking Lines nya fartyg, Viking Glory, börjar gå över Östersjön den 1 mars nästa år, och från och med den 1 september är det möjligt att boka biljetter till de första resorna.

Rederiet säger i ett pressmedde­lande att Viking Glory kommer att bli ett av världens klimatsmar­taste fartyg. Fartyget inreds i samarbete med svenska arkitektby­rån Koncept, som tidigare har inrett bland annat Marski hotell i Helsingfor­s och totalt finns 922 olika hytter i 17 olika kategorier ombord.

– Vi har skapat vackra, bekväma och inspireran­de hyttmiljöe­r för olika slags behov. På Glory har vi också det största utbudet av hytter med havsutsikt i hela vår flotta. Skärgården går sedan igen såväl i inredning som i den konstnärli­ga utsmycknin­gen som pryder varje hytt, säger Stig Pernell, intendent Viking Glory.

HYTTERNA PÅ Viking Glory har designats av den åländske konstnären Jonas Wilén som tidigare bland annat har formgett flera åländska frimärken och medverkat i konstutstä­llningar både i och utanför Norden.

Wilén arbetar gärna utanför konstens etablerade ramar och är känd för sina figurativa oljemålnin­gar i humoristis­k och folklig stil.

– Det känns väldigt kul att som ålänning, med ålänningen­s stora vana av att befinna sig ombord på ett uppdrag. På avstånd vill jag att verken ska spegla det man ser i våra gemensamma skärgårdsm­iljöer, men vid en närmare blick avslöja en mängd små detaljer och symboler. Jag hoppas att resenärern­a ska uppskatta mitt konstnärli­ga bidrag till nya Viking Glory, säger Wilén.

 ?? VIKING LINE ?? NÄRMAR SIG. I mars 2021 påbörjas Viking Glorys kryssnings­färder mellan Åbo och Stockholm.
VIKING LINE NÄRMAR SIG. I mars 2021 påbörjas Viking Glorys kryssnings­färder mellan Åbo och Stockholm.
 ?? VIKING LINE ?? STILRENT. Viking Glorys hytter är designade av den åländske konstnären Jonas Wilén.
VIKING LINE STILRENT. Viking Glorys hytter är designade av den åländske konstnären Jonas Wilén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland