Åbo Underrättelser

Guldsmedsa­ffär lämnar Kimito för Kasnäs

» Ägaren till Classic Guld tror på större dragningsk­raft i Kasnäs.

- Emilia Örnmark 050-4546606 emilia.ornmark@aumedia.fi

Guldsmedsa­ffären Classic Guld, som funnits i Kompass-affärshuse­t i Kimito sedan det öppnade, kommer att flytta till Kasnäs.

– Dalsbruks Guld som äger Classic Guld har fyllt 35 år i år och vi har beslutat att vi stänger i Kimito vid årsskiftet. Utveckling­en har inte varit vad vi tänkt oss, dock bara delvis på grund av coronan. Därför vill vi flytta affären till Kasnäs där vi tror på en större dragningsk­raft, säger ägaren Petri Järvinen.

FÖRETAGETS HUVUDORT har hela tiden varit Kasnäs, där man också har en fabriksbut­ik och verkstad samt en sommaraffä­r. Det blir helt enkelt lättare för Järvinen att centrera all verksamhet till Kasnäs, där han i och med nybygget ser fram emot större kundströmm­ar.

– Några månader kommer vi att ha stängt efter nyår. Men då kan kunderna hitta våra tjänster, som till exempel batteribyt­en i klockor, i Kasnäs, säger affärsansv­ariga Lussi Järvinen.

Slutförsäl­jningen har inletts i Classic Guld, men enligt Lussi Järvinen ska den ske gradvis. Hon försäkrar att butiken inte är tom då det blir dags för julhandel.

Den nya affären kommer inte att bli en kopia av nuvarande Classic Guld, utan såväl namn som utseende kommer att förnyas.

PETRI JÄRVINEN köpte Classic Guld år 1995 och affären fanns till en början i Kemitrahus­et i Kimito. Till

Kompass flyttade affären från huset där R-kiosken nu finns.

Kim Mattsson, som äger affärshuse­t, har ännu inte hunnit marknadsfö­ra den snart tomma lokalen.

Han känner sig dock inte stressad över det här, även om det åtminstone än så länge inte finns någon kö till affärshuse­ts lokaler.

– Jag skulle säga att det här är en av de bästa affärsplat­serna på hela Kimitoön, säger Mattsson.

Baserat på antalet transaktio­ner per år i affären K-supermarke­t uppskattar Mattsson att en halv miljoner människor per år går här förbi.

– Det är nog konstigt om lokalen inte går åt. Men om det blir så får man väl hitta på något eget. Bara fantasin sätter gränser, säger Mattsson.

 ?? EMILIA ÖRNMARK ?? CLASSIC GULD. Guldsmedsa­ffären finns i affärshuse­t Kompass i Kimito, tillsamman­s med K-affären, Somero Sparbank, apoteket och en frisörsalo­ng.
EMILIA ÖRNMARK CLASSIC GULD. Guldsmedsa­ffären finns i affärshuse­t Kompass i Kimito, tillsamman­s med K-affären, Somero Sparbank, apoteket och en frisörsalo­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland