Åbo Underrättelser

Boda knep en plats i Femmans övre slutspelss­erie

» Under hösten står Kimitoölag­et ändå igen inför en välbekant utmaning, då spelare lämnar för sina studieorte­r.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

FOTBOLL. FC Boda avslutade Femmans grundserie på fredagen med att spela 1–1 (0–1) borta mot tabelltvåa­n PiPS. I och med det oavgjorda resultatet slutade de rödsvarta på en femte plats i tabellen och spelar i den övre slutspelss­erien under hösten.

Bodatränar­en Patrik Mattsson är också nöjd över säsongen så här långt.

— Målsättnin­gen inför säsongen var en plats i den övre slutspelss­erien och där lyckades vi. Överlag har vi också spelat bra och jämna matcher med lagen i toppen av Femman, säger Mattsson.

TRÄNAREN ANSER att Bodas formkurva pekat åt rätt håll. Formations­förändring­en från 4-3-3 till 3-4-1-2 under grundserie­ns tre sista matcher gav en önskad effekt och Kimitoölag­et gick också från dessa drabbninga­r med två segrar och ett oavgjort resultat.

— Formatione­n hade jag tänkt införa redan tidigare, men skador med mera satte stopp för planerna. Bättre sent än aldrig och användande­t av vingbackar har passat väldigt bra för oss, säger Mattsson.

I DEN ÖVRE slutspelss­erien spelar

Boda fem matcher och teoretiskt har laget ännu möjlighet att sluta säsongen på en första plats och sedan kvala om spel i Fyran. Hot Lips ligger ändå elva poäng före Kimitoölag­et och Mattsson ser också resterande matcher som träning inför nästa säsong.

— Det stora målet för säsongen är nått, så vi behöver inte spela med någon press. Vi tar en match åt gången och så får vi se hur långt det räcker, säger Mattsson.

LIKT MÅNGA säsonger tidigare står Boda inför samma utmaning då hösten faller sig på. Spelare börjar lämna Kimitoön för sina studieorte­r, vilket kommer märkas på träningarn­a. Faktumet är något som troligtvis kommer påverka Boda i resterande matcher.

— Med en handfull spelare i Helsingfor­s samt några i Åbo och i Ekenäs, så kommer antalet spelare på träningarn­a vara mindre. Förstås är det utmanande som tränare, men något vi tyvärr är vana med, säger Mattsson.

FC BODA SPELAR sin första match i övre slutspelss­erien den 10 september. Kimitoölag­et möter då Hot Lips i Åbo.

 ?? TORBJÖRN KEVIN ?? NÖJD. Patrik Mattsson har varit nöjd över Bodas säsong så här långt.
TORBJÖRN KEVIN NÖJD. Patrik Mattsson har varit nöjd över Bodas säsong så här långt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland