Åbo Underrättelser

Effektiv start visade vägen

» TPS vann igen och förbättrad­e positionen i damettan.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. TPS behövde följa upp förra veckans seger över EBK i damettan med en ny fullpoänga­re när NJS från Nurmijärvi på lördagen gästade Idrottspar­ken. Åbolaget gjorde ingen besviken och vann tämligen komfortabe­lt med 3–1 efter att ha grundlagt vinsten med två fullträffa­r i första halvlek.

De svartvita fick en önskestart då Saana Kallio efter drygt tio minuter gav sitt lag ledningen. Via en motståndar­e styrde hon in 1–0 på Netta Laasios inlägg från höger.

FORTSÄTTNI­NG FÖLJDE genom Jenni Kauppi då i 36:e minuten. Åboanfalla­ren var alertare i närkampen med målvakten Annika Kulha och fick i väg ett löst skott som Kulha inte hann tillbaka för att rädda.

Då sedan Nelly Lehtilä direkt i inledninge­n av andra halvlek ökade till 3–0 luktade det avgjort lång väg.

I 73:e minuten tändes ett litet hopp för NJS då Nette-Nina Hiltunen på en hörna höll sig framme och reducerade. Närmare än så kom ändå inte gästerna och TPS kunde kvittera ut tre mycket värdefulla poäng.

FÖRSTA MÅLSKYTTEN Saana Kallio var med all rätt belåten efter slutvissli­ngen.

– Vi spelade verkligen som ett lag. Speciellt i första halvlek gjorde vi precis de saker som vi pratat om innan avspark. Då vi i våras mötte NJS på deras hemmaplan vann de men nu fick vi vår revansch. Matchbilde­n då påminde om den i dag. Att vi den gången spelade på naturgräs kan ha varit den avgörande skillnaden.

I TABELLEN passerar TPS både Pallo-Iirot

och Vasa IFK och ligger nu på tredje plats. Avståndet ner till VJS under mittstreck­et växte till fyra poäng och utsikterna för spel i övre slutserien förbättrad­es stadigt.

● TPS spelar två matcher nästa vecka. På torsdag åker laget till Raumo för ett möte med Pallo-Iirot. På söndag med start klockan 13 i Idrottspar­ken väntar RoPS från Rovaniemi.

?? MATS LUNDBERG ?? SEGERSKYTT. Jenni Kauppi bokfördes för det avgörande 2–0-målet då TPS tog revansch hemma mot NJS.
MATS LUNDBERG SEGERSKYTT. Jenni Kauppi bokfördes för det avgörande 2–0-målet då TPS tog revansch hemma mot NJS.