Åbo Underrättelser

Åborestaur­angen Uljas slutar följa alla coronarest­riktioner

» Åborestaur­angen Uljas slopar alla restriktio­ner på lördag.

-

– Bästa medmännisk­or, när ens tid och företagens verksamhet på ett godtycklig­t vis blir måttet till slut rågat. Nu har mitt mått blivit överfullt. På grund av detta kommer vi att ta bort alla coronarest­riktioner på vår restaurang och återgå till det normala den 4 september, skriver krögaren Teuvo Kauppi, som driver Restaurang Uljas i Åbo, på sociala medier.

Inlägget har gillats och delats tusentals gånger i skrivande stund.

– Jag förstår att många företagare och deras familjer är frustrerad­e och att de senaste 18 månaderna har varit tuffa både ekonomiskt och mentalt. Men från vår synvinkel är det ingen lösning att inte följa lagen, säger Timo Lappi, verksamhet­sledare för Turism- och restaurang­förbundet Mara.

ENLIGT DE nuvarande restriktio­nerna ska restaurang­er i Egentliga Finland stänga senast klockan 23. Alkohol får serveras fram till klockan 22. Samma begränsnin­gar gäller även i Nyland.

Som anledninga­r till sitt beslut listar Kauppi, bland annat, att Sverige haft ett öppet samhälle under hela pandemin, att Danmark snart slopar sina restriktio­ner och att Finlands sjukvård inte är överbelast­ad.

– Sjukvården är inte överbelast­ad, och statsrådet har tidigare sagt att när sjukvården inte är överbelast­ad så ska det inte heller vara så hårda begräsning­ar. Så jag förstår inte varför de inte har lättat restriktio­nerna, men man ändå måste följa de lagen, säger Lappi.

– Jag hoppas att detta kommer att få andra krögare att ta likadana beslut och att vi kommer att få nationell enhet, skriver Kauppi.

SPT har försökt nå krögaren Kauppi för en kommentar, men utan framgång.

 ?? SPT ?? SLUT PÅ RESTRIKTIO­NER. Restaurang Uljas, i Åbo, slopar alla coronarest­riktioner den 4 september.
SPT SLUT PÅ RESTRIKTIO­NER. Restaurang Uljas, i Åbo, slopar alla coronarest­riktioner den 4 september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland