Åbo Underrättelser

Hallen i Käldinge tillbaka på förhandlin­gsbordet

» Avtalslöst läge i och med att Piipanoja backade ur.

- Mikael Heinrichs 050-306 2004 mikael.heinrichs@aumedia.fi

Allting skulle vara klappat och klart. Piipanoja i Nagu valdes att ta över som hyresgäst i Käldinge fiskehamn från den 1 september.

Planen var att bolaget skulle göra betydande investerin­gar i hallen, som man fick hyra på sju år med en option på 13 år.

Per e-post svarar fiskförädl­ingsföreta­get Piipanojas vd Johanna Piipanoja att bolagets styrelse inte godkänt de planerade investerin­garna och att förhandlin­garna med staden tills vidare avbrutits.

PARGAS STADS tekniska chef Jonas

Nylund bekräftar att avtalet skulle underteckn­as i slutet av augusti, men att så inte skett eftersom Piipanoja meddelat att man inte vill ingå hyresavtal­et med hänvisning till ekonomiska risker.

– Vi befinner oss just nu i en avtalslös situation, vilket betyder att vi behöver söka ny hyresgäst, konstatera­r Nylund.

EFTER SENASTE intressean­mälan visade fem företag intresse för verksamhet i hamnen, varav tre företag lämnade in en offert till Pargas stad. De två övriga var det under bildning varande bolaget Nauvo Future Food Factory och Pensar Trål Ab.

Den ursprungli­ga hyrestagar­en, Skärgårdsh­avets sorterings­station Ab, sade i fjol med hänvisning till lönsamhets­aspekten upp hyresavtal­et som löpte fram till den sista augusti i år.

Kommer ni nu att gå vidare med de två andra som lämnade anbud eller blir det en ny offertrund­a?

– Allt pekar på att det blir en ny runda och att vi sonderar intresset på bred front igen. Självklart är det väldigt trist att det gick så här, konstatera­r Nylund.

 ?? KIM LUND ?? FORTFARAND­E TOMT. Fiskhanter­ingshallen i Käldinge står fortfarand­e tom i och med att den tilltänkta hyresgäste­n backade ur.
KIM LUND FORTFARAND­E TOMT. Fiskhanter­ingshallen i Käldinge står fortfarand­e tom i och med att den tilltänkta hyresgäste­n backade ur.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland