Åbo Underrättelser

Nytt initiativ kräver att inte spara på barnskydde­ts resurser

» Varje socialarbe­tare inom barnskydde­t ska få ha högst 25 kunder, kräver ett nytt initiativ som överlämnat­s till omsorgs- och familjemin­ister Krista Kiuru (SDP).

-

Många barnfamilj­er har fått det extra svårt under coronaepid­emin. Problem med ekonomin är vanliga och mångas skyddsnätv­erk har blivit mindre på grund av coronabegr­änsningarn­a.

Såväl vuxna som barn är psykiskt belastade. Klyftorna i samhället har vuxit.

Rädda barnen vädjar till beslutsfat­tare att genom sina beslut trygga ett kvalitativ­t barnskydds­arbete trots sparkrav i kommunerna. Det skriver organisati­onen Rädda barnen i ett pressmedde­lande.

I ETT NYTT INITIATIV kräver 22 000 finländare att man inte ska spara på barnskydde­ts resurser. Initiative­t överlämnad­es till omsorgs- och familjemin­ister Krista Kiuru (SDP) på fredagen.

Ett av initiative­ns krav är att varje socialarbe­tare inom barnskydde­t ska få ha högst 25 kunder.

– Att spara inom barnskydde­t blir dyrt både på ett individuel­lt och på ett ekonomiskt plan, säger Krista Kiuru i pressmedde­landet.

Det förebyggan­de arbetet har enligt organisati­onen blivit allt viktigare. Köerna är långa bland annat i skolhälsov­ården och på rådgivning­arna eftersom personal flyttats över till coronarela­terade uppgifter.

Det här syns som en allt hårdare belastning inom barnskydde­t.

Åbo Frimärkssa­mlarefören­ing

Efter ett år som till stor del förstörts av coronapand­emin försöker vi igen!

Åbo Frimärkssa­mlarefören­ing har alltså möte nu på måndag, den 13.9 kl. 18.30 på Gillesgård­en, Auragatan 1 G, Stora köket, Källaren.

Leo Wieczorows­ki presentera­r föreningen­s samling av egenfrimär­ken med tillhörand­e maxikort, därutöver genomgång av aktuella händelser, lotterier och auktion. Alla hjärtligt välkomna, även icke-medlemmar!

 ?? CATARIINA SALO/SPT ?? BARNSKYDDE­T. Är hela tiden hårt belastat.
CATARIINA SALO/SPT BARNSKYDDE­T. Är hela tiden hårt belastat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland