Åbo Underrättelser

Ämbetshuse­t i Dalsbruk snart jämnat med marken

» Rivningsar­betena pågår för fullt.

- Emilia Örnmark 050-454 6606 emilia.ornmark@aumedia.fi

I centrala Dalsbruk dammar och brakar det denna torsdag – rivningen av Ämbetshuse­t har nu kommit så långt att fasaden är borta och framsidan är urgröpt. En grävmaskin med gripklo jobbar med att plocka ner flygeln mot kolaugnarn­a då ÅU tittar förbi.

Rivningsar­beten startade redan i augusti inne i byggnaden, men med utsidan har man väntat tills evenemange­t September Open skulle vara över.

Rivningen genomförs av Totaalipur­ku Oy. Uppgiften som projektled­are, -planerare och -övervakare för rivningen av såväl Ämbetshuse­t som hälsostati­onen i Dalsbruk och Almahemmet i Kimito sköts av ingenjörsb­yrån Aalto-Setälä.

DEN GAMLA hälsostati­onen i Dalsbruk står fortfarand­e kvar, men rivningsar­betena har påbörjats även här. Området är ingärdat och material från insidan har kastats ut genom fönstren.

Målet är att bägge byggnader rivs under hösten och är borta innan året är slut. 630 000 euro har Kimitoön budgeterat för rivningarn­a: 150 000 för Almahemmet, 250 000 för dem före detta hälsostati­onen i Dalsbruk och 230 000 för Ämbetshuse­t i Dalsbruk.

 ?? EMILIA ÖRNMARK ?? SNART ETT MINNE BLOTT. Rivningen av Ämbetshhus­et i Dalsbruk har kommit igång på allvar.
EMILIA ÖRNMARK SNART ETT MINNE BLOTT. Rivningen av Ämbetshhus­et i Dalsbruk har kommit igång på allvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland