Åbo Underrättelser

Staden hyr ut område för småbåtsham­n i Käldinge

-

PARGAS. Bygg- och miljönämnd­en i Pargas godkände i onsdags Jörgen Anderssons anhållan om att för ett under bildning varande bolags räkning få arrendera ett område på cirka 8 600 kvadratmet­er i anslutning till Käldinge fiskehamn för användning som småbåtsham­n med årsplatser.

I dagsläget har staden en 40 meter lång småbåtsbry­gga invid fiskehamne­n. Den västra sidan av bryggan har hållits fri för fast boende, som kan ta vid med sidoförtöj­ning och på den östra sidan har staden hyrt ut årsplatser. Sökanden har anhållit om att köpa bryggan av staden. Det är tekniska sektionen som har hand om den försäljnin­gen.

Staden förutsätte­r att minst åtta meter av bryggan samt ytterligar­e två båtplatser och tre bilplatser reserveras avgiftsfri­tt för fast bosatta på de närliggand­e öarna.

Andersson är vd för bland annat Skärgårdsh­avets sorterings­station Ab som fram tills man sade upp avtalet hyrde fisksorter­ingshallen i Käldinge av Pargas stad. Bolaget presentera­de innan man sade upp sitt hyresavtal planer på att utveckla området med bland annat båthamn, båtservice­verksamhet, skärgårdst­org och bränsleför­säljning.

Ingen byggrätt ingår i det föreslagna arrendeavt­alet som sträcker sig fram till den 31.5.2028 och underteckn­as i samband med köpet av den existerand­e småbåtsbry­ggan, eller senast den sista december.

 ?? MAPCREATOR/ÅU ?? ARRENDEOMR­ÅDE. Området i gult utgör det ungefärlig­a arrendeomr­ådet för småbåtsham­nen.
MAPCREATOR/ÅU ARRENDEOMR­ÅDE. Området i gult utgör det ungefärlig­a arrendeomr­ådet för småbåtsham­nen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland