Åbo Underrättelser

Inter kvar i medaljrace­t efter stark comeback

» SJK fick nöja sig med oavgjort trots två mål upp i början av andra halvlek.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. FC Inter svarade för en lika imponerand­e som viktig comeback då man på lördagen i Seinäjoki mötte serietrean SJK. Tack vare att Åbolaget trots ett underläge med två mål fick med sig en pinne hem är luckan upp till medalj bara en poäng inför den inledande dubbelseri­ens två sista omgångar.

2–2 skrevs slutsiffro­rna i en match som alltså hemmalaget inledde vassast. Inte ens tre minuter hann förlöpa innan ytterbacke­n Murilo dundrade in 1–0 förbi Henrik Moisander sedan Interförsv­aret misslyckat­s med att rensa undan bollen i samband med SJK:s enda hörna för dagen.

Också andra halvlek startade olyckligt ur gästernas synvinkel. Moisander parerade Pyry Hannolas skott åt sidan och som gubben ur lådan dök Jake Jervis upp och rakade in returen fyra minuter efter avsparken.

SJK SÅG UT att ha matchen under kontroll, men Matias Ojalas plötsliga reducering kort därefter utgjorde startsigna­len för en våldsam klappjakt från Inters sida.

Det betalade sig i 69:e spelminute­n då planens etta Aleksi Paananen med en briljant passning serverade Benjamin Källman vid bortre stolpen. Inters främste målgörare hade en lätt uppgift att styra in sin nionde fullträff i årets liga.

Efter utjämninge­n jagade Inter även ett segermål men den ambitionen gick de blåsvarta bet på. På tilläggsti­d fanns bud på en straffspar­k efter en hand vid lagets sjätte och sista hörna men domaren Jari Järvinen föredrog att fria.

Tränaren José Riveiro var hur belåten som helst med den moral som adepterna visade efter Seinäjokis andra mål.

– Jag är glad och stolt över killarnas insats. I mitt tycke förtjänade vi inte att ligga under med två mål, men när ändå så blev fallet gjorde vi det bästa av situatione­n. Vi ändrade på ett par detaljer men spelarna ska ha all cred för scenföränd­ingen. Med lite tur kunde vi rentav ha vunnit.

● På onsdag med avspark klockan 18.30 på Veritassta­dion spelar Inter sin sista match i grundserie­n. För motståndet står AC Oulu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland