Åbo Underrättelser

RoPS poängtapp mumma för TPS

» TPS skuggar serieledar­na på bara två poängs håll då slutserien tar vid.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Med fulla 15 poäng i sina fem sista matcher av grundserie­n i herrettan har TPS dukat väl för sig inför upplösning­en av säsongen i fortsättni­ngsserien. Endast två poäng till tabelletta­n RoPS skiljer inför de fem avslutande omgångarna.

Samtidigt som TPS på söndagen med en 4–2-viktoria över jumbon Klubi 04 gjorde vad som förväntade­s av dem, fick rivalerna från Rovaniemi något överraskan­de nöja sig med endast oavgjort hemma mot KPV.

HJK:s andra lag försökte också göra livet surt för sina gäster från Åbo genom att resa sig till två lika sedan Joakim Latonen och Albijon Muzaci stakat upp spåret för sitt TPS med

två öppnande fullträffa­r.

KAI MERILUOTO både reducerade och utjämnade innan Kasper Hämäläinen med ett nytt förlösande mål återställd­e ordningen bara minuterna efter kvittering­en. Långt in på stopptid kunde Elmo Heinonen kontra in 2–4 och en gång för alla emballera segern.

Tränaren Jonatan Johansson erkände att hans mannar inte gjorde någon av sina bästa matcher.

Att man ändå lyckades vinna visar hur starkt laget blivit sedan vändpunkte­n

tidigt i augusti.

– Laget har levererat under press en längre tid och gjorde det i dag med. Vi visade igen styrka genom att genast efter deras utjämning återta ledningen och ordna en ny seger.

– Discipline­n och kampmorale­n var lika bra som alltid, men vi hade inte riktigt samma kontroll över spelet som i många tidigare matcher. Ändå skapade vi såpass många chanser att vi i ett tidigare skede borde kunnat stänga matchen, säger Johansson till TPS.

 ?? MATS LUNDBERG ?? JAKTEN FORTSÄTTER. Albijon Muzaci (framtill) svarade för ett av Åbomålen då TPS på söndagen besegrade Klubi 04 i Helsingfor­s.
MATS LUNDBERG JAKTEN FORTSÄTTER. Albijon Muzaci (framtill) svarade för ett av Åbomålen då TPS på söndagen besegrade Klubi 04 i Helsingfor­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland