Åbo Underrättelser

PIF allt närmare avancemang

» Efter vändningen mot TPV krävs i praktiken bara två segrar till i de fem matcher som återstår.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Pargas IF tog ytterliger­e ett jättekliv närmare avancemang till herrettan genom att i lördags besegra jumbon TPV med klara 4–1 i Tammerfors. Med det bibehålls sexpoängsl­uckan ner till Jazz på andra plats.I praktiken innebär det att Piffen bara behöver vinna två av sina fem avslutande matcher för att säkra serieseger­n. Utmanaren Jazz har fyra matcher kvar och dessutom en målskillna­d som är åtta mål sämre än PIF.

Precis som mot SalPa i omgången innan tog det tid för Piffen att trampa i gång också mot TPV. Även denna gång var det motståndar­na som inledde målskyttet från straffpunk­ten.

Gästernas replik var ånyo snabb. Nio minuter efter att Julius Stenroos gett sitt lag ledningen utjämnade Viktor Johansson med det första av sina två mål för dagen.

Efter sidbytet var det bara ett lag som regerade. Det dröjde ändå till 64:e minuten innan Gezim Voca kunde fullborda vändningen på matchens andra straffspar­k. Samtidigt revanscher­ade han sig för missen från elva meter mot SalPa.

Mot slutet orkade inte TPV stå emot längre. Viktor Johansson slog till en gång till tio minuter efter Vocas fullträff. I näst sista minuten fastställd­e nyinsatte Niklas Rantanen slutresult­atet.

● Redan i kväll spelar PIF borta mot Honka Akatemia i Esbo. Följande hemmamatch är på lördag när TPV ånyo står för moståndet. Avspark klockan 15 på Pajbacka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland