Åbo Underrättelser

TPS fick slita för poängen

» Till slut fick VJS ge sig men avståndet till täten är alltjämt långt för damlaget.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Fullt dagsverke krävdes av TPS för att kvittera ut alla tre poäng i måstematch­en mot VJS i damettan på lördagen. Slitet betalade sig till slut genom två fullträffa­r under matchens tjugo sista minuter. 2–0 skrevs slutresult­atet i Idrottspar­ken.

TPS största problem under säsongen har inte varit att skapa målchanser, utan att förvalta dem rätt. Det accentuera­des igen i denna match, lagets näst sista på hemmaplan för i år.

Först vid 72 minuter bröts dödläget på TPS nionde hörna för dagen. Jenni Kauppi höll sig framme och forcerade in bollen bakom Vandamålva­kten Ella Timonen som redan efter en dryg kvart ersatt startande Viivi Korhonen.

Korhonen däckades på ett otäckt sätt då hon inte i tid fick upp händerna på samma Kauppis hårda skott från närhåll. Bollen träffade rakt i ansiktet och tidigt stod det klart att Korhonen inte kunde fortsätta matchen.

Det definitiva avgörandet föll i 84:e minuten då Jatta Keskitalo på retur efter Laura Linnalas ribbträff stötte in tvåan.

Matchen var trots hemmalaget­s tidvisa dominans inte speciellt välspelad. Åbomittfäl­taren Taru Kalliovaar­a var kritisk efter slutsignal­en.

– Spelmässig­t var vi ärligt talat ganska bedrövliga i dag. Inga långa passningsk­edjor, inte heller lyckades vi konkretise­ra de taktiska grejer som vi kommit överens om. Vi ska vara glada att vi till sist ändå kunde vända kampen till vår fördel.

Med två omgångar kvar att spela ligger TPS kvar på femte plats. Avståndet upp till NJS som för tillfället innehar kvalplatse­n är fyra poäng. Med så få matcher kvar på programmet är det sannolikt för mycket att hämta in.

● På lördag möter TPS VIFK på bortaplan i Vasa. Säsongen avslutas 2 oktober hemma mot ONS från Uleåborg.