Åbo Underrättelser

I dag inleds hungerdags­insamlinge­n

» Medel till Katastroff­onden samlas in fysiskt och digitalt.

-

I dag drar Röda Korsets hungerdags­insamling i gång. Insamlinge­n pågår fram till söndagen.

Man hinner ännu anmäla sig som traditione­ll bössinsaml­are. Det gör man genom att besöka någon av Röda Korsets enheter i Åbo, Pargas eller Kimito.

– Den fysiska insamlinge­n ordnas även i år enligt alla rekommenda­tioner, men man kan också delta digitalt genom att grunda en egen webbinsaml­ing och sprida den på sociala medier, Christel Bergman på Röda Korset Åboland, i ett pressmedde­lande.

De röda insamlings­bössorna hittar man på flera håll i Pargas, Kimito, Iniö, Nagu med mera.

DET SOM samlas in går till att rädda människoli­v och lindra människors lidande i katastrofe­r i Finland och världen över.

Nytt för i år är välgörenhe­tstävlinge­n Katastrofg­olf som ordnas vid Bjärkas Golf i Västanfjär­d söndagen den 26.9.

Även i Pargas testar man nytt då man ordnar parkjippo i Centralpar­ken lördagen den 25.9 klockan 12–15. Under dagen kan man delta i hungerdags­insamlinge­n och bekanta dig med avdelninge­ns verksamhet. Den populära hungerdags­lakritsen säljs också i år.

OCKSÅ INIÖ avdelning utvidgar i år sin insamling. Förutom traditione­ll bössinsaml­ing blir det fisksoppa i Snäckan lördagen den 25.9 klockan 11–14. Skolelever deltar i årets insamling genom att samla lässponsor­er och delta i bokmånaden, där varje utläst bok ger ett bidrag till Katastroff­onden.

MEDEL SOM samlas in under hungerdage­n går till Katastroff­onden som gör det möjligt för Röda Korset att snabbt hjälpa de mest utsatta i kriser och katastrofe­r i Finland och ute i världen.

I kväll ordnas en Arbisförel­äsning i Åbo. På ”Att jobba mitt i Katastrofe­n” får man lära sig mer om arbetet på fältet i katastrofe­ns centrum. Delegatern­a Jonathan Nygård och Annalena Sjöblom berättar om erfarenhet­er från bland annat Moçambique, Bangladesh och Filippiner­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland