Åbo Underrättelser

Korpo handel bygger ut butiken

» Butiken med anor ända från 1950-talet hoppas kunna ta i bruk 100 kvadrat till redan kring påsk.

- Mikael Heinrichs 050-306 2004 mikael.heinrichs@aumedia.fi

Köpmannen Kristian Eklund hoppas den nya tillbyggna­den som ger ungefär 100 kvadratmet­er mer butiksyta kan stå klar redan till påskhelgen som traditione­llt kan ses som ett slags startskott för stugsäsong­en.

– Det har redan en längre tid varit klart att vi behöver mera utrymme, särskilt om sommarhalv­året men också annars. Det är ganska trångt mellan hyllorna som det är och saker som kanske inte är helt optimalt placerade i butiken, säger han.

I DEN kundunders­ökning affären gjort har det kommit fram att det finns ett behov av mera svängrum bland hyllorna och att det finns vissa områden i butiken där trycket är extra stort.

– Sortimente­t kommer säkert delvis att utökas i och med tillbyggna­den, men allt handlar förstås om att efterfråga­n och utbud ska mötas. Vi tar mer än gärna emot önskemål om olika produkter och försöker tillgodose dem.

ATT MAN VALDE att bygga ut just nu hänger ändå inte enbart ihop med coronapand­emin och att folk tillbringa­r mera tid i sina fritidsbos­täder.

– Planerna har funnits en längre tid, men visst har den senaste tidens drag till regionen varit stort och har sina naturliga förklaring­ar. Men det var nog tryck redan innan det, vilket också märks på de satsningar som gjorts på andra håll i Korpo.

KORPO HANDEL har också satsat på näthandel och fungerar som paketpunkt för många olika leverantör­er.

– Att vi får mera utrymme kommer förhoppnin­gsvis att göra det bekvämare både för oss som jobbar här och för kunderna. Vi kommer också att flytta om en del inne i de nuvarande utrymmena och hoppas förstås på överseende trots att vi strävar efter att kunderna ska påverkas så litet som möjligt av arbetet. Det kan vara litet rörigt under vintern, men vi utgår från att slutresult­atet ska bli så bra att det varit värt det.

TILLBYGGNA­DEN kommer att följa den nuvarande butiksbygg­nadens stil. Trots att läget på byggmarkna­den gör att det emellanåt kan vara problem med att få in material tror Eklund att tidtabelle­n ska hålla.

– Vintern kan förstås ställa till det, men här ute är risken för det ändå litet mindre än på andra håll i landet.

 ?? MIKAEL HEINRICHS ?? JOBBET I GÅNG. De första spadtagen togs tidigare i veckan vid Korpo handel som ska bygga till.
MIKAEL HEINRICHS JOBBET I GÅNG. De första spadtagen togs tidigare i veckan vid Korpo handel som ska bygga till.
 ?? KORPO HANDEL ?? I SAMMA STIL. Så här ser skissen på hur tillbyggna­den ska se ut, den nya delen ligger till vänster i bilden.
KORPO HANDEL I SAMMA STIL. Så här ser skissen på hur tillbyggna­den ska se ut, den nya delen ligger till vänster i bilden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland