Åbo Underrättelser

Kö då KFC öppnade på paradplats

» Jesse Yrälä kom från Tammerfors bara för att hämta mat.

- Annina Suominen 050-411 3729 annina.suominen@aumedia.fi

Kentucky Fried Chicken, KFC, slog upp dörrarna i Åbo på fredagsför­middagen.

Öppningen övervakade­s och rödgula band hade dragits upp för att köerna skulle löpa smidigt. Det behövdes dock inte strax innan öppningen, då kön ännu var ganska kort och löpte i en rak linje.

Vd Janne Einola konstatera­r att det är ganska bra uppslutnin­g, men att det kanske var för kallt ute för att det skulle bli riktigt långa köer.

I närheten av köket står restaurang­chefen Kim Kotkaslaht­i. Kotkaslaht­i har varit i branschen i över 25 år och är ivrig inför öppningen.

– Innan det här gick jag en fyra månader lång KFC-utbildning i Estland, säger han.

– Tio, nio, åtta, sju… räknar ett gäng ordningsva­kter och anställda ner innan dörren slås upp och kunderna börjar släppas in.

FÖRST INNE var Jesse Yrälä, som kommit med tåg från Tammerfors på morgonen.

Yrälä skulle hämta med ett stort lass mat hem till Tammerfors nästan direkt efter restaurang­besöket.

– Det här är en bra restaurang­kedja. Det är bra kyckling, annorlunda kyckling. Det är stor skillnad på maten här och till exempel Mc Donalds och Hesburger, säger han.

Någon speciell favoriträt­t har han inte, men listan på maten han ska köpa skrev han hemma i går kväll.

I KÖN UTANFÖR står även Sofia Yasem och Naji Gahdab med Yasems dotter Rua i barnvagnen (på tidningens förstasida).

– Vi bor i Åbo och älskar KFC:s mat. Min dotter älskar den också, säger Yasem.

– Vi har ätit maten i Helsingfor­s tidigare. Det var självklart för oss att komma hit och äta då restaurang­en öppnade i Åbo.

Då KFC öppnade i Helsingfor­s för ett par veckor sedan möttes man av djurrättsa­ktivister som protestera­de utanför. En av dem hade även rest ett tält utanför tre dagar innan, rapportera­de bland annat Helsingin Sanomat om.

Diskussion­en om djurrätt och köttproduk­tion är inget som verkar intressera de köande i Åbo och några aktivister syntes inte till.

 ?? ?? NÖJD. Jesse Yrälä kom på en snabbvisit till Åbo från Tammerfors på fredagsför­middagen. Med sig hem skulle han hämta mat.
NÖJD. Jesse Yrälä kom på en snabbvisit till Åbo från Tammerfors på fredagsför­middagen. Med sig hem skulle han hämta mat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland