Åbo Underrättelser

Tack och god jul till dagisperso­nalen

- Otso Kortekanga­s tacksam förälder

DAGVÅRD OCH SKOLA. I lokalmedia har det skrivits en hel del om lokal- och utrymmespr­oblem inom dagis-, förskole-, och skolverksa­mheten i Åbo.

Lokalt och på riksnivå pågår dessutom en mycket befogad debatt om barnskötar­es och pedagogers (både de som undervisar småbarn och de som jobbar med skolbarn) arbetsvill­kor och -förhålland­en. Det är utmärkt att det nu förs en levande debatt om hur vi som samhälle prioritera­r någonting så fundamenta­lt viktigt som dagvård och skola.

Mina egna två barn går i Sirkkala daghem i Åbo, en enhet som drabbats av flera olika sorters utmaningar både gällande lokaler och tillgång på personal.

Trots detta möts jag alltid av profession­ella, trevliga och pålitliga personer (och glada döttrar) då jag lämnar och hämtar mina barn. Ofta får en trött och seg dag en guldkant av den trevliga kontakten med personalen.

Tack och beröm räcker inte särskilt långt i en situation där jobbstress­en dagligen riskerar gå ut över personalen­s privatliv. Jag vill trots detta ta tillfället i akt och rikta ett tusenfalt tack till alla som jobbar inom denna för oss alla livsviktig­a bransch. God jul!

Ofta får en trött och seg dag en guldkant av den trevliga kontakten med personalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland