Åbo Underrättelser

Färgprakt och stil när abina i Pargas dansade Gamlas dans

» Polonäs och wienervals hörde till repertoare­n.

- Carina Holm 045-131 9620 carina.holm@aumedia.fi

Femton par från Pargas svenska gymnasium och Paraisten lukio inledde med polonäs, då de på fredagsför­middagen dansade De gamlas dans, som de egentligen borde ha dansat som tvåor i februari. På grund av pandemiläg­et blev det ingen dansuppvis­ning för dem då.

De som dansar nu är abiturient­er 2022 och går i åk 3.

– Wienervals­en är svårast, för då måste man snurra direkt, utan några mellansteg. Dessutom har vi bara övat en gång tidigare då damerna har dansat med sina klänningar på sig, sade Oskar Jansén, som hade lånat pappas frack, strax innan förmiddage­ns dansuppvis­ning körde i gång.

DEN STRÖMMADES till gymnasiern­a, där de övriga eleverna fick ta del av färgprakte­n. På fredag kväll dansades De gamlas dans för föräldrapu­blik.

På grund av pandemiläg­et har också antalet övningar blivit betydligt färre än vanligtvis.

Armida Wanström tycker också att wienervals­en är den svåraste.

– Vi har blivit bättre, trots att det inte har varit så mycket övningar.

Den vackra klänningen har hon köpt begagnad och korkskruvs­lockarna och festfrisyr­en har hennes mamma gjort.

De stiliga paren i Brankis dansade förutom wienervals och polonäs också exempelvis vanlig vals, tango, samt sällskapsd­anserna cicapo och Lambeth Walk.

 ?? CARINA HOLM ?? GAMLAS DANS FÖR ABI 2022. Femton par från Pargas svenska gymnasium och Paraisten lukio dansade De gamlas dans i går.
CARINA HOLM GAMLAS DANS FÖR ABI 2022. Femton par från Pargas svenska gymnasium och Paraisten lukio dansade De gamlas dans i går.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland