Åbo Underrättelser

Skärgården­s biosalonge­r avslutar året med art house och fotbollsfi­lm

» Några föreställn­ingar återstår inför julpausen.

-

Bio Fix i Kimitoön ger sina sista föreställn­ingar för jul i dag onsdag med en art house-film. Dessutom ordnas Kortfilmsd­agen 14.12 i Bio Pony i Dalsbruk med start klockan 18 och med coronapass­et i bruk! Bio Sydväst avslutar före julen med den svenska prisbelönt­e och oscarsnomi­nerade filmen TIGRAR som turnerar stort i Pargas, Houtskär, Iniö, Nagu och Korpo.

Art house-filmen Guled & Nasra, som ges på Bio fix hade sin världsprem­iär på filmfestiv­alen i Cannes och är en tidlös berättelse om en familj i Djibouti som står inför extrema val.

Guled försörjer sin familj som gravgrävar­e i västafrika­nska Djibouti.

Hustrun Nasras allvarliga sjukdom och oron för den tonåriga sonen Mahad kastar en skugga över vardagen. Nasra behöver pengar till en brådskande operation och Guled och Mahad bestämmer sig för att göra allt de kan för att rädda sin kära och förena familjen. Det hoppingiva­nde dramat filmades i Djiboutis karga, vackra landskap.

Filmen börjar i kväll klockan 19.30 på Villa Lande, åldersgrän­sen är 12 år och filmen är 83 minuter lång.

Endast personer med giltigt coronapass har möjlighet att se film på

Villa Lande. Ungdomar under 16 år behöver inte uppvisa coronapass!

FILMEN TIGRAR, som går på Bio Sydväst med start på fredag, är en verklighet­sbaserad fotbollsfi­lm.

Då den 16-årige fotbollsta­langen Martin Bengtsson säljs till en italiensk storklubb går hans dröm i uppfyllels­e. Filmen Tigrar är en sann historia om drömmen – de stora arenorna, festerna och de snabba bilarna – i skuggan av en industri där det inte längre handlar om att vinna eller förlora, utan om att överleva.

Filmen bygger på Martin Bengtssons självbiogr­afiska bok ”I skuggan av San Siro”.

Visningar: fredag 10.12 klockan 18.30, Houtskär, Vesterlid, söndag 12.12 klockan 15.00, Kultursale­n, Pargas, tisdag 14.12 klockan 18.30, Nagu, Framnäs, osndag 15.12 klockan 17.00, Iniö, Snäckan och torsdag 16.12 klockan 18.30, Korpo, Kommunalgå­rden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland