Åbo Underrättelser

Lördagsbus­sen i Raseborg kör turister till bruken

» Raseborgs stad har konkurrens­utsatt sommartraf­iken.

-

Raseborgs stad har konkurrens­utsatt sommartraf­iken och valt Raseborgs Taxi & Buss Ab (Rolly Group). En nyhet i sommartraf­iken är att det nu finns bussturer också på lördagar, vilket förbättrar serviceniv­ån särskilt i fråga om trafiken till de viktigaste turistmåle­n i Raseborg under sommaren.

Alla bussar kan ta minst tre cyklar, så passagerar­na kan också kombinera sin bussresa med cykling.

– De nya tidtabelle­rna har optimerats med tanke på användarna och med beaktande av tågförbind­elserna, så att resenärern­a ska kunna nå sina destinatio­ner, säger Henri Nevakivi, logistiker och kollektivt­rafikplane­rare vid Raseborgs stad. Den nya lördagsbus­sen tar lokalbefol­kning och turister till bruken i Billnäs, Fiskars och Svartå. Utveckling­en av mera hållbara trafikform­erna baserar sig också på Raseborgs strategi och Finlands turiststra­tegi. I och med bussturern­a kan resenärern­a nu enkelt ta sig med tåg till Karis resecenter och därifrån vidare till bruken.

– Hållbar utveckling är också en mycket viktig fråga för Fiskars och vi är glada över det här framsteget. Turister som värdesätte­r ansvarsful­lhet har länge önskat bättre kollektivt­rafikförbi­ndelser och vi tror att bussförbin­delsen för med sig också nya besökare till bruket, säger Kaisa Parviainen, Visitor Experience and Community Engagement Specialist vid Fiskars Village.

Busstidtab­ellen gäller sommaren 5 juni–15 augusti. Tidtabelle­rna hittas även under adressen www.matkahuolt­o.fi

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland