Åbo Underrättelser

Nordisk visfest i Hangö är tillbaka efter coronapaus­en

-

MUSIK. Nordisk visfest ordnas i Hangö igen 15–17.6. Det blir tre kvällar med visor av varierande slag och med flera olika artister.

Onsdagen 15.6 blir det en helkväll på Pub Grönan, där de lokala visvännern­a står för huvuddelen av konserten. Dessutom framträder också några artister från Visans vänner i Helsingfor­s. En gästartist från Sverige finns också med i programmet på Grönan, nämligen Anton Höber. Anton är en erfaren visartist, som också skriversin­a visor själv, och han har sedan många år jobbat som lärare på Visskolan i Kungälv utan för Göteborg.

På torsdagen 16.6 fortsätter visfesten med en konsert i Hangö kyrka. Där uppträder Kerstin Siggberg, som hör till visvännern­a i Hangö, förutom att hon också är med i Visans vänner i Västnyland.

Anton Höber uppträder också på konserten i kyrkan liksom Gina van Dam från Uppsala i Sverige. Gina van Dam har sina rötter i Hangö, och besöker ofta Hangö. Hon har också en gång tidigare uppträtt på Nordisk visfest i Hangö, då som medlem i en trio. Torsdagskv­ällens konsert avslutas av Ami Aspelund och Teddy Granroth, båda från Raseborg. Bägge två har också uppträtt tidigare på visfesten i Hangö – dock inte tillsamman­s.

På fredagen 17.6 är det så dags för helkvällsk­onserten i Kulturmaga­sinet Victor i Östra hamnen. De uppträdand­e artisterna på den konserten är Gina van Dam, gruppen FLAMME + BEBBE = SANT!, en grupp som bildats för att tillsamman­s med Bengt Ahlfors framföra hans visor. Följande artist är Sara Varga från Sverige, en väletabler­ad artist, som bland annat varit med i finalen i Melodifest­ivalen med sin låt ”Spring för livet”.

Kvällen avslutas i Kulturmaga­sinet med ett efterlängt­at återseende: Trion FJK. Trion har uppträtt på visfesten i Hangö en gång tidigare, för nära 20 år sedan, men är håller fortfarand­e igång. FJK står för Forsberg, Jonasson och Klingström, tre fantastisk­a sångare och musiker, som alla också spelat tillsamman­s med andra artister, men som när det gäller, trivs bäst ihop som trion FJK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland