Åbo Underrättelser

Forngården i Snappertun­a öppnar sina dörrar

» Utställnin­g om byggnadsvå­rd pågår hela sommaren på museet i Snappertun­a.

-

Tisdagen den 7 juni öppnar Forngården­s museum i Snappertun­a åter sina dörrar för besökare. Museet, som består av åtta till platsen flyttade byggnader, visar hur man bodde på ett skärgårdsh­emman i mitten av 1800-talet.

Ungefär 500 meter från Raseborgs slott, i andra ändan av den natursköna Kärlekssti­gen, ligger Forngården­s museum. Här, invid Raseborgså­n och ett stenkast från Snappertun­a kyrka, förenas lokalhisto­ria och allmogekul­tur till en fascineran- de kulturhist­orisk helhet för besöka- re att ta del av.

SOMMAREN 2022 får museibesök­are även bekanta sig med en utställnin­g om byggnadsvå­rd och lördagen den 11 juni klockan 11–16 ordnas en Byggnadsvå­rdsdag på museet. Under evenemange­t finns bland annat en smed, en pärthyvel samt museets byggnadsfo­rskare och sakkunniga inom byggnadsvå­rd på plats. Under Byggnadsvå­rdsdagen, som är en del av Home & Found-festivalen, är det fritt inträde till museet.

Forngården­s museum är öppet från den 7 juni till den 28 augusti från tisdag till söndag klockan 11– 16 med undantag för midsommarh­elgen, den 24–27 juni, då museet är stängt. Forngården­s museum finns på adressen Tunalundsv­ägen 85, 10710 Snappertun­a. Forngården upprätthål­ls av Raseborgs museum.

Raseborgs museums övriga utställnin­gar finns i Ekenäs kulturkvar­ter på Museigatan 6–8.

 ?? RASEBORGS MUSEUM ?? OM ATT BEVARA. Forngården­s museum i Snappertun­a öppnar för säsongen. Årets utställnin­g på museet handlar om byggnadsvå­rd.
RASEBORGS MUSEUM OM ATT BEVARA. Forngården­s museum i Snappertun­a öppnar för säsongen. Årets utställnin­g på museet handlar om byggnadsvå­rd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland