Åbo Underrättelser

FÖRENINGSP­UFFAR

Åbo Svenska Pensionärs­klubb

-

»Hej kära Medlem i Åbo Svenska Pensionärs­klubb r.f.!

Sommaren är runt knuten trots kyla och regn. Eftersom vi kanske inte ses förrän 16.9 på höstens första Fredagsträ­ff vill jag före det påminna er om de teaterbesö­k och resor som har planerats för sommaren och hösten 2022. Närmare informatio­n med priser hittar du på vår hemsida bakom fliken Kalender (https://abo.spfpension.fi/kalender/) och på vår Facebooksi­da Åbo Svenska Pensionärs­klubb.

Vill du kan du anmäla dig till evenemange­n redan nu antingen via hemsidan eller genom att kontakta Leena Sjöblom, e-post leena.sjoblom@ppinet.fi, tel. 040 572 2469 (helst text-meddelande).

31.7 Musikalen All shook up på Raseborgs sommarteat­er. På programmet står förutom musikalen ett besök på Kasvihuone­ilmiö, lunch på Svartå slott, guidad tur på Raseborgs slott. Sista anmälnings­dagen är 25.6.

16.8 Endagsutfl­ykt till Själö. Start klockan 9.30 med m/s Norrskär från Aura ås västra strand, guidad tur då vi besöker såväl lasarettet som kyrkan, samt äter lunch på restaurang Seili. Tillbaka i Åbo är vi cirka 18.15. Sista anmälnings­dagen är 14.7.

25.8 Den Allåboländ­ska sommarträf­fen hålls på Framnäs i Nagu. Mera informatio­n om programmet och transporte­n till Nagu kommer när vi vet hur många som deltar och hur många som behöver transport.

14.9 På planerings­stadiet en endagsutfl­ykt till Tavastehus. På programmet står ett besök hos det anrika Wetterhofs­ka huset, känd för sin handarbets­kultur, Sibelius födelsehem, guidad tur i Tavastehus och Aulanko med möjlighet att klättra upp på utkikstorn­et, lunch på Pepparkaks­huset och ett besök i Heliga Korsets kyrka i Hattula. Sista anmälnings- och annullerin­gsdagen kommer att vara 12.8. Du kan anmäla ditt intresse för resan redan nu.

1.10 Föreställn­ingen Själarnas ö på Svenska Teatern i Helsingfor­s. Vi gör resan tillsamman­s med Pargasiter­na. Före föreställn­ingen äter vi brunch på restaurang Sunn på Alexanders­gatan. Sista anmälnings­dagen är 7.9.

19.11 Dracula på Åbo Svenska Teater. Sista anmälnings­dagen är 15.10.

22–23.11 Den Allåboländ­ska julkryssni­ngen. Programmet är inte fastställt ännu. Vi återkommer

10.12 Julkonsert på Åbo Svenska Teater klockan 14.00. Sista anmälnings­dagen är 8.11. Jag önskar er alla en riktigt skön sommar!

Er resekoordi­nator,Leena Sjöblom

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland